Ontdek Hoe gebruik ik Google Analytics? – Stap voor Stap Gids

Ontdek Hoe gebruik ik Google Analytics? – Stap voor Stap Gids

In dit artikel hebben we het over

Welkom bij onze stap voor stap gids over het gebruik van Google Analytics. Als je op zoek bent naar een handleiding over het instellen van Google Analytics, rapportagefuncties en het meten van belangrijke statistieken, dan ben je op de juiste plek. We zijn hier om je te begeleiden bij het gebruik van Google Analytics om waardevolle inzichten te krijgen over je websitebezoekers en hun gedrag.

Voordat we beginnen, laten we kort kijken naar wat Google Analytics is en waarom het zo belangrijk is voor je online aanwezigheid.

Belangrijkste Punten

 • Deze stap voor stap gids leert je hoe je Google Analytics kunt gebruiken
 • Google Analytics is een gratis webanalyse-tool die gedetailleerde informatie over je websitebezoekers biedt
 • Je kunt Google Analytics gebruiken om belangrijke statistieken te meten en te analyseren, zodat je je website kunt optimaliseren en je marketingstrategie kunt verbeteren
 • Om toegang te krijgen tot de gegevens van je website, moet je een account aanmaken en de trackingcode installeren
 • We zullen de functies van het dashboard verkennen en de belangrijkste rapporten zoals het Overzichtsrapport, het Verkeersrapport, het Doelgroep-rapport en het Conversierapport nader bekijken.

Wat is Google Analytics en waarom zouden wij het gebruiken?

Voordat wij ons verdiepen in hoe je Google Analytics kunt gebruiken, is het belangrijk om te begrijpen wat Google Analytics is en waarom het zo waardevol kan zijn voor jouw website en bedrijf.

Google Analytics is een gratis webanalyse-tool van Google waarmee je gedetailleerde informatie kunt verzamelen en analyseren over de bezoekers van jouw website. Het geeft je inzicht in hoe mensen jouw website vinden, welke pagina’s ze bezoeken en hoe ze zich gedragen op jouw site.

Het gebruik van Google Analytics heeft veel voordelen voor jouw bedrijf, zoals:

 • Beter begrip van jouw websitebezoekers en hun gedrag
 • Inzicht in welke marketingkanalen het meeste verkeer en conversies genereren
 • Identificatie van knelpunten en uitdagingen op de website
 • Meting van het succes van marketingcampagnes
 • Verbetering van de gebruikerservaring op de website

Door het gebruik van Google Analytics krijg je dus inzichten die je kan gebruiken om jouw website te optimaliseren en jouw marketingstrategie te verbeteren. Het is een onmisbaar instrument voor iedereen die serieus bezig is met het verbeteren van zijn of haar online prestaties.

Google Analytics dashboard en rapporten

Account aanmaken en trackingcode installeren

Om Google Analytics te gebruiken, moeten we een account aanmaken op de Google Analytics-website. Het aanmaken van een account is eenvoudig en gratis. Volg deze stappen:

 1. Ga naar Google Analytics en klik op ‘Aanmelden’.
 2. Je kunt je aanmelden met een bestaand Google-account of een nieuw account maken.
 3. Volg de instructies op het scherm om je account te maken en je website-informatie in te voeren.

Als je eenmaal een account hebt aangemaakt, ontvang je een trackingcode die je op elke pagina van je website moet installeren. Deze code verzamelt gegevens over je websitebezoekers en stuurt deze naar je Google Analytics-account voor analyse. Het installeren van de trackingcode is een belangrijke eerste stap om toegang te krijgen tot de gegevens van je website.

Volg deze stappen om de trackingcode te installeren:

 1. Kopieer de trackingcode die wordt weergegeven in je Google Analytics-account.
 2. Plak de trackingcode in de head van elke pagina van je website, net voor het sluiten van de head tag.

Als je niet bekend bent met HTML, is het mogelijk om een plug-in te gebruiken om de trackingcode automatisch te installeren. Raadpleeg de documentatie van je websiteplatform voor meer informatie over het installeren van de trackingcode.

Nu je de trackingcode hebt geïnstalleerd, begint Google Analytics automatisch met het verzamelen van gegevens over je websitebezoekers. Het kan echter enige tijd duren voordat de gegevens beschikbaar zijn in je account. Meestal duurt het ongeveer 24 uur voordat de gegevens worden weergegeven in de rapporten.

Het verkennen van het Google Analytics-dashboard

Het dashboard van Google Analytics is de centrale hub waar je toegang hebt tot alle gegevens en rapporten over je website. Het is essentieel om te weten hoe je het dashboard kunt navigeren om waardevolle inzichten te krijgen over je website en zijn prestaties.

Wanneer je inlogt op je Google Analytics-account, wordt je standaard naar het dashboard geleid. Het dashboard biedt een overzicht van de belangrijkste statistieken van je website. Dit omvat:

 • Het aantal bezoekers
 • De gemiddelde tijd op de site
 • Het bouncepercentage
 • De conversieratio

Elk van deze statistieken is belangrijk om te begrijpen hoe je website presteert en waar je eventueel verbeteringen kunt aanbrengen. Je kunt deze statistieken ook filteren op verschillende dimensies, zoals locatie of type apparaat.

Google Analytics Dashboard

Bovenaan het dashboard vind je de zijbalk, waar je toegang hebt tot verschillende rapportages en functies. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste functies:

Rapporten

In het rapportengedeelte vind je een uitgebreide lijst met rapporten die je kunt gebruiken om diepere inzichten in je website te krijgen en specifieke prestatie-indicatoren te meten. Hieronder vind je een lijst van enkele belangrijke rapporten:

Rapport Beschrijving
Doelgroep Geeft je inzicht in de demografische gegevens (zoals leeftijd en geslacht) van je websitebezoekers.
Verkeersbronnen Geeft je inzicht in waar je websiteverkeer vandaan komt.
Acquisitie Geeft je inzicht in hoe je bezoekers op je website terechtkomen en hoe succesvol je marketingcampagnes zijn.
Gedrag Geeft je inzicht in hoe gebruikers zich gedragen op je website, zoals welke pagina’s ze bezoeken en hoe lang ze daar blijven.
Conversies Geeft je inzicht in hoe succesvol je website is in het omzetten van bezoekers naar klanten.

Realtime

In het realtimegedeelte van de zijbalk kun je in real-time zien wat er op je website gebeurt. Hier kun je bijvoorbeeld zien hoeveel mensen momenteel op je site zijn, waar ze vandaan komen en welke pagina’s ze bezoeken.

Doelen

In het doelengedeelte van de zijbalk kun je doelen instellen voor je website om belangrijke acties bij te houden, zoals het invullen van een formulier of het plaatsen van een bestelling. Door doelen te stellen en te meten, kun je de effectiviteit van je website en marketingcampagnes meten.

Het verkennen van het dashboard is slechts het begin van wat mogelijk is met Google Analytics. Er is veel te leren over de verschillende rapporten en functies om betere inzichten in je website en je bezoekers te verkrijgen. Volg ons in deze stap voor stap gids en leer hoe je Google Analytics kunt gebruiken om de prestaties van je website te verbeteren.

Belangrijke rapporten in Google Analytics

Google Analytics biedt een breed scala aan rapporten die je inzicht geven in het gedrag van je websitebezoekers. Het begrijpen van deze rapporten is cruciaal voor het optimaliseren van je website en het verbeteren van je marketingstrategie. Hier zijn enkele van de belangrijkste rapporten die je kunt vinden in Google Analytics:

Overzichtsrapport

Het Overzichtsrapport geeft je een samenvatting van de belangrijkste statistieken van je website, zoals sessies, gebruikers, paginaweergaven, gemiddelde sessieduur, bouncepercentage en het percentage nieuwe sessies. Dit rapport geeft je een algemeen beeld van hoe je website presteert.

Verkeersrapport

Het Verkeersrapport laat zien hoe mensen je website vinden en hoe ze zich gedragen op je site. Je kunt zien welke kanalen het meeste verkeer genereren, zoals organisch zoekverkeer, betaald zoekverkeer of sociale media. Daarnaast kun je ook zien welke pagina’s het meest worden bezocht en hoe lang mensen op elke pagina blijven. Dit rapport helpt je bij het begrijpen van de kwaliteit van het verkeer op je website.

Doelgroep-rapport

Het Doelgroep-rapport geeft je informatie over je websitebezoekers, zoals leeftijd, geslacht, locatie en interesses. Met deze gegevens kun je je marketingstrategie gerichter maken en je inhoud aanpassen aan de behoeften van je doelgroep.

Conversierapport

Het Conversierapport geeft inzicht in hoe goed je website converteert, of dit nu betekent dat mensen een aankoop doen, een formulier invullen of zich abonneren op je nieuwsbrief. Met dit rapport kun je zien welke pagina’s het meest effectief zijn bij het converteren van bezoekers naar klanten, en welke pagina’s verbetering behoeven.

Er zijn nog veel meer rapporten beschikbaar in Google Analytics, maar deze rapporten vormen de basis van webanalyse en helpen je bij het begrijpen van de belangrijkste aspecten van je websiteprestaties.

Google Analytics rapporten

Het instellen van doelen en gebeurtenissen

Als je wilt weten hoe je website presteert, is het belangrijk om doelen in te stellen. Met doelen kun je belangrijke acties op je website bijhouden, zoals het invullen van een formulier, het plaatsen van een bestelling of het bekijken van een specifieke pagina.

Om doelen in te stellen, moet je de doelenfunctie in Google Analytics activeren. Dit doe je door naar de beheerdersinstellingen te gaan en vervolgens te klikken op Doelen onder het tabblad Weergave.

Er zijn vier soorten doelen die je kunt instellen in Google Analytics: bestemming, duur, pagina’s/schermen per sessie en gebeurtenissen. Voorbeeld van een doel: je wilt bijhouden hoe vaak er op de knop ‘Aanmelden’ wordt geklikt op je website. Hiervoor moet je een doel instellen voor deze knop en de gebeurtenistracking implementeren.

Met gebeurtenissen kun je de interacties op je website meten die niet als pagina-weergave of schermweergave worden geregistreerd, zoals het klikken op een knop, het downloaden van een bestand of het bekijken van een video. Gebeurtenissen worden aangemaakt met behulp van een stukje code dat aan de gebeurtenis is gekoppeld. Deze code stuurt informatie naar Google Analytics om de gebeurtenis bij te houden.

Om gebeurtenissen in te stellen, moet je naar de code van je website gaan en de juiste code toevoegen aan de knop of het element waarvoor je de gebeurtenis wilt bijhouden. Vervolgens moet je in Google Analytics de gebeurtenis instellen en een doel maken om de gebeurtenis bij te houden.

Stap Actie
1 Ga naar Beheerder in Google Analytics en klik op Doelen onder het tabblad Weergave.
2 Klik op Nieuw doel.
3 Selecteer een doeltype (bijvoorbeeld bestemming).
4 Configureer het doel (bijvoorbeeld voer de bestemmings-URL in).
5 Als je een doel wilt bijhouden met behulp van een gebeurtenis, moet je de gebeurtenis eerst instellen op je website en vervolgens een doel instellen in Google Analytics met behulp van de gebeurtenis.

Belangrijke tips bij het instellen van doelen en gebeurtenissen

 • Bepaal welke acties op je website belangrijk zijn om bij te houden en stel hier doelen voor in.
 • Gebruik betekenisvolle namen voor je doelen, zodat het duidelijk is waar ze voor dienen.
 • Test je doelen en gebeurtenissen om er zeker van te zijn dat ze correct worden bijgehouden.
 • Gebruik het doeloverzichtsrapport om de prestaties van je doelen te bekijken en te analyseren.

Het meten van e-commerce in Google Analytics

Als eigenaar van een e-commerce website is het essentieel om nauwkeurige en betrouwbare gegevens te hebben over je online winkel. Met Google Analytics kun je deze statistieken meten en analyseren, zodat je beter begrijpt hoe je websitebezoekers zich gedragen en waar je verbeteringen kunt aanbrengen.

Om e-commerce te meten in Google Analytics, moet je e-commerce tracking inschakelen. Dit stelt Google Analytics in staat om gegevens over bestellingen, omzet en conversieratio bij te houden. Dit is een essentiële stap als je je e-commerce resultaten wilt meten en begrijpen.

Om e-commerce tracking te activeren, moet je de e-commerce trackingcode toevoegen aan de pagina’s van je website waar het bestelproces plaatsvindt. Dit omvat de winkelwagen, de kassa en bedankpagina’s. Wanneer een klant een aankoop doet en op de bedankpagina terechtkomt, stuurt de trackingcode de gegevens van de transactie naar Google Analytics.

Als je e-commerce tracking hebt ingeschakeld, hebt je toegang tot een aantal rapporten waarmee je je e-commerce activiteiten kunt analyseren. Dit omvat:

Rapport Beschrijving
Overzicht van e-commerce Belangrijke statistieken voor je online winkel, zoals omzet, conversieratio en gemiddelde bestelwaarde.
Productprestaties Gedetailleerde informatie over hoe individuele producten presteren, zoals het aantal verkochte eenheden en de totale omzet.
Verkoopprestaties Informatie over verkoopprestaties op basis van tijd, zoals dagelijkse omzet en conversieratio.
Winkelgedrag Informatie over hoe bezoekers zich gedragen op je website, zoals het aantal bekeken producten en het aantal verlaten winkelwagentjes.

Door het analyseren van deze rapporten kun je beter begrijpen hoe je e-commerce website presteert en waar je mogelijk verbeteringen kunt aanbrengen. Je kunt bijvoorbeeld zien welke producten goed verkopen en welke niet, zodat je je marketinginspanningen kunt aanpassen en je voorraad kunt beheren.

Kortom, e-commerce tracking is een essentieel onderdeel van het gebruik van Google Analytics voor e-commerce websites. Door het meten van belangrijke statistieken zoals omzet en conversieratio, kun je betere beslissingen nemen en je online winkel verbeteren.

Google Analytics meten e-commerce

Het gebruik van aangepaste rapporten en segmenten

Naast de standaardrapporten biedt Google Analytics ook de mogelijkheid om aangepaste rapporten en segmenten te maken. Hierdoor krijg je nog meer inzicht in de prestaties van je website en kun je betere zakelijke beslissingen nemen.

Met aangepaste rapporten kun je specifieke gegevens en statistieken combineren om aangepaste inzichten te genereren. Dit is handig als je op zoek bent naar specifieke informatie die niet in een standaardrapport staat. Hieronder vind je een voorbeeld van een aangepast rapport dat het aantal paginaweergaven en de gemiddelde tijd op de site per land laat zien:

Land Paginaweergaven Gemiddelde tijd op de site
Nederland 10.000 2:30 min
België 5.000 2:10 min
Duitsland 7.500 3:00 min

Met segmenten kun je je gegevens filteren op specifieke criteria, zoals demografische gegevens of terugkerende bezoekers. Hierdoor kun je de prestaties van je website in een specifieke doelgroep bekijken. Hieronder vind je een voorbeeld van een segment voor terugkerende bezoekers:

Google Analytics segment voor terugkerende bezoekers

Zoals je kunt zien, kun je met segmenten specifieke inzichten krijgen over de prestaties van je website voor verschillende doelgroepen. Dit kan je helpen bij het nemen van datagestuurde beslissingen en het optimaliseren van je website en marketingstrategie.

Het volgen van campagnes met URL-parameters

Als je verschillende marketingcampagnes voert, wil je weten welke campagnes verkeer naar je website genereren. Google Analytics biedt de mogelijkheid om specifieke URL-parameters toe te voegen aan je links, zodat je kunt bijhouden welke campagnes succesvol zijn en welke niet.

Om deze URL-parameters in te stellen, moet je de link van je website aanpassen door de naam van de parameter en de bijbehorende waarde toe te voegen. Een voorbeeld van een URL met een parameter is:

https://www.example.com/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=spring_sale

In dit voorbeeld zijn er drie parameters toegevoegd aan de URL:

 • utm_source: de bron van de campagne, in dit geval Google.
 • utm_medium: het medium van de campagne, in dit geval CPC (cost per click).
 • utm_campaign: de naam van de campagne, in dit geval spring_sale.

Als iemand op deze link klikt en je website bezoekt, worden de gegevens over de campagne bijgehouden in Google Analytics. Je kunt deze gegevens bekijken in het rapport ‘Acquisitie > Campagnes’.

Parameter Beschrijving Voorbeeld
utm_source De bron van de campagne, bijvoorbeeld een zoekmachine of website. utm_source=google
utm_medium Het medium van de campagne, bijvoorbeeld CPC of e-mail. utm_medium=cpc
utm_campaign De naam van de campagne, bijvoorbeeld zomer_sale. utm_campaign=zomer_sale
utm_term De zoekterm of trefwoord dat wordt gebruikt in een betaalde zoekcampagne. utm_term=hardloopschoenen
utm_content De specifieke inhoud van een advertentie, bijvoorbeeld de knoptekst. utm_content=bestel-nu-knop

Zorg ervoor dat je consistent bent bij het gebruik van URL-parameters, zodat je de gegevens gemakkelijk kunt analyseren in Google Analytics. En vergeet niet om je campagnes te taggen met unieke parameters, zodat je duidelijke inzichten krijgt in je marketingactiviteiten.

Het integreren van Google Analytics met andere tools

Google Analytics biedt een breed scala aan functionaliteiten en rapporten waarmee je waardevolle inzichten kunt verkrijgen over je websitebezoekers en hun gedrag. Maar om het meeste uit je gegevens te halen, is het belangrijk om Google Analytics te integreren met andere tools en platforms.

Door Google Analytics te integreren met andere tools, kun je je gegevens verder analyseren en optimaliseren. Hier zijn enkele functies waarmee je Google Analytics kunt integreren:

Google Ads

Google Ads is een krachtige tool voor het adverteren op Google en het genereren van verkeer naar je website. Door Google Analytics te integreren met Google Ads, kun je belangrijke gegevens over je advertenties en hun prestaties bijhouden. Zo kun je je advertenties optimaliseren en je budget beter beheren.

Google Search Console

Google Search Console is een gratis tool van Google waarmee je de prestaties van je website in de zoekresultaten van Google kunt controleren en optimaliseren. Door Google Analytics te integreren met Google Search Console, kun je belangrijke gegevens over je zoekwoordprestaties en klikken bijhouden. Zo kun je je SEO-strategie verbeteren en meer organisch verkeer naar je website genereren.

CRM-systemen

Customer Relationship Management (CRM) systemen zijn ontworpen om bedrijven te helpen bij het beheren van hun klantenbestanden en relaties. Door Google Analytics te integreren met CRM-systemen, kun je belangrijke gegevens over je klanten verzamelen en analyseren. Zo kun je je verkoop- en marketingstrategieën verbeteren en betere klantrelaties opbouwen.

E-mailmarketing tools

E-mailmarketing is een effectieve manier om je klanten te bereiken en te converteren. Door Google Analytics te integreren met e-mailmarketing tools, kun je belangrijke gegevens over je e-mailcampagnes bijhouden, zoals open rates, klikfrequenties en conversieratio’s. Zo kun je je e-mailmarketingstrategie optimaliseren en betere resultaten behalen.

Door Google Analytics te integreren met andere tools, kun je waardevolle inzichten verkrijgen over je websiteprestaties en je marketingstrategie verbeteren. Het is een belangrijke stap om het meeste uit je gegevens te halen en je bedrijf te laten groeien.

Belangrijke tips voor het gebruik van Google Analytics

Als ervaren Google Analytics-gebruikers hebben we enkele belangrijke tips en best practices voor je verzameld, zodat je het meeste uit deze webanalyse-tool kunt halen:

1. Stel doelen en meet je succes

Het instellen van doelen is essentieel om te begrijpen of je website effectief is in het converteren van bezoekers. Gebruik Google Analytics om je doelen te meten en waardevolle inzichten te krijgen in je conversieratio en hoe je deze kunt verbeteren.

2. Begrijp je bouncepercentage

Je bouncepercentage geeft het percentage bezoekers weer dat je website verlaat na slechts één pagina te hebben bekeken. Een hoog bouncepercentage kan duiden op een slechte gebruikerservaring op je website. Analyseer je bouncepercentage in Google Analytics en identificeer eventuele problemen op je site.

3. Maak gebruik van aangepaste rapporten en segmenten

Aangepaste rapporten en segmenten bieden je meer flexibiliteit bij het bekijken van je gegevens. Maak aangepaste rapporten om specifieke gegevens te bekijken en maak segmenten om je gegevens te filteren op specifieke criteria.

4. Zorg voor een goede accountstructuur

Als je meerdere websites of subdomeinen hebt, overweeg dan om een hiërarchische accountstructuur te gebruiken in Google Analytics. Dit kan je helpen om gegevens van verschillende websites te vergelijken en betere inzichten te krijgen.

5. Analyseer je gebruikersgedrag

Gebruik de functie ‘Gedrag stroom’ in Google Analytics om het pad te bekijken dat gebruikers op je site afleggen. Identificeer knelpunten en optimaliseer je gebruikerservaring om je conversieratio te verbeteren.

6. Houd rekening met je dataverzameling

Zorg ervoor dat je alleen de gegevens verzamelt die je echt nodig hebt voor je analyse. Het verzamelen van overmatige gegevens kan leiden tot vervuilde gegevens en onnauwkeurige inzichten.

We hopen dat deze tips je helpen om meer waardevolle inzichten te krijgen in je websitebezoekers en hun gedrag. Blijf je gegevens analyseren en optimaliseer je site om je online aanwezigheid te verbeteren!

Conclusie

In deze gids hebben we je laten zien hoe je Google Analytics kunt gebruiken om waardevolle informatie te verzamelen over je websitebezoekers en hun gedrag op je site. Door het instellen van je account, het installeren van de trackingcode en het verkennen van het dashboard heb je nu toegang tot belangrijke statistieken en rapporten.

Met de inzichten die je uit Google Analytics kunt halen, kun je je website optimaliseren en je marketingstrategie verbeteren. Door doelen en gebeurtenissen in te stellen, e-commerce te meten en aangepaste rapporten en segmenten te maken, kun je nog dieper inzicht krijgen in je websiteprestaties.

We hebben ook belangrijke tips gedeeld voor het gebruik van Google Analytics, zoals het organiseren van je account en het interpreteren van gegevens. Door deze tips toe te passen, kun je nog meer waarde halen uit je gegevens en betere beslissingen nemen op basis van data.

Kortom, met Google Analytics heb je een krachtige tool in handen om je website te verbeteren en je bedrijf te laten groeien. We hopen dat deze gids je heeft geholpen om deze tool effectief te gebruiken en wensen je veel succes!

FAQ

Hoe gebruik ik Google Analytics?

In deze stap voor stap gids leer je hoe je Google Analytics kunt gebruiken. We zullen je begeleiden bij het instellen van je account, het verkennen van het dashboard en het genereren van rapporten om waardevolle inzichten te krijgen over je websitebezoekers en hun gedrag.

Wat is Google Analytics en waarom zou je het gebruiken?

Voordat we de details ingaan van hoe je Google Analytics kunt gebruiken, is het belangrijk om te begrijpen wat het is en waarom het zo waardevol is. Google Analytics is een gratis webanalyse-tool van Google waarmee je gedetailleerde informatie over je websitebezoekers kunt verzamelen en analyseren. Het stelt je in staat om te begrijpen hoe mensen je website vinden, welke pagina’s ze bezoeken en hoe ze zich gedragen op je site. Met deze inzichten kun je je website optimaliseren en je marketingstrategie verbeteren.

Hoe kan ik een account aanmaken en de trackingcode installeren?

Om Google Analytics te gebruiken, moet je een account aanmaken op de Google Analytics-website. Zodra je account is aangemaakt, ontvang je een trackingcode die je op elke pagina van je website moet installeren. Deze code verzamelt gegevens over je websitebezoekers en stuurt deze naar je Google Analytics-account voor analyse. Het installeren van de trackingcode is een belangrijke eerste stap om toegang te krijgen tot de gegevens van je website.

Hoe kan ik het Google Analytics-dashboard verkennen?

Het dashboard van Google Analytics is het centrale punt waar je toegang hebt tot alle gegevens en rapporten over je website. Hier kun je belangrijke statistieken zien, zoals het aantal bezoekers, de gemiddelde tijd op de site, de bouncepercentage en meer. We zullen de belangrijkste functies en rapporten van het dashboard verkennen, zodat je een goed begrip krijgt van de beschikbare gegevens.

Welke zijn de belangrijkste rapporten in Google Analytics?

Google Analytics biedt verschillende rapporten die je kunt gebruiken om inzicht te krijgen in het gedrag van je websitebezoekers. We zullen de belangrijkste rapporten nader bekijken, zoals het Overzichtsrapport, het Verkeersrapport, het Doelgroep-rapport en het Conversierapport. Deze rapporten helpen je bij het identificeren van trends, het meten van het succes van marketingcampagnes en het verbeteren van de gebruikerservaring op je website.

Hoe kan ik doelen en gebeurtenissen instellen?

Met Google Analytics kun je doelen instellen om belangrijke acties op je website bij te houden, zoals het invullen van een formulier, het plaatsen van een bestelling of het bekijken van een specifieke pagina. We zullen je laten zien hoe je doelen kunt instellen en meten met behulp van Google Analytics. Daarnaast kun je ook gebeurtenissen bijhouden, zoals het klikken op een knop of het bekijken van een video. Dit geeft je inzicht in het gedrag van je gebruikers.

Hoe kan ik e-commerce meten in Google Analytics?

Als je een e-commerce website hebt, kun je Google Analytics gebruiken om belangrijke statistieken met betrekking tot je online winkel te meten. We zullen je door het proces leiden van het instellen van e-commerce tracking in Google Analytics, zodat je inzicht krijgt in je omzet, conversieratio, gemiddelde bestelwaarde en meer.

Hoe kan ik aangepaste rapporten en segmenten gebruiken?

Naast de standaardrapporten biedt Google Analytics ook de mogelijkheid om aangepaste rapporten en segmenten te maken. Met aangepaste rapporten kun je specifieke gegevens en statistieken combineren om aangepaste inzichten te genereren. Met segmenten kun je je gegevens filteren op specifieke criteria, zoals demografische gegevens of terugkerende bezoekers. We zullen je laten zien hoe je deze functies kunt gebruiken om nog dieper inzicht te krijgen in je websiteprestaties.

Hoe kan ik campagnes volgen met URL-parameters?

Als je verschillende marketingcampagnes voert, is het belangrijk om te weten welke campagnes succesvol zijn en welke niet. Met Google Analytics kun je specifieke URL-parameters toevoegen aan je links, zodat je kunt bijhouden welke campagnes verkeer naar je website genereren. We zullen je laten zien hoe je deze URL-parameters kunt instellen en de resultaten kunt analyseren in Google Analytics.

Hoe kan ik Google Analytics integreren met andere tools?

Google Analytics kan worden geïntegreerd met andere tools en platforms, zoals Google Ads, om betere inzichten te krijgen en je marketingstrategie te verbeteren. We zullen je laten zien hoe je Google Analytics kunt integreren met andere platforms en hoe je deze integraties kunt gebruiken om je gegevens verder te analyseren en te optimaliseren.

Wat zijn belangrijke tips voor het gebruik van Google Analytics?

Om het meeste uit Google Analytics te halen, delen we enkele belangrijke tips en best practices. Deze tips helpen je bij het stellen van doelen, het analyseren van gegevens en het nemen van datagestuurde beslissingen. We geven advies over hoe je je Google Analytics-account kunt organiseren, hoe je gegevens kunt interpreteren en hoe je waardevolle inzichten kunt verkrijgen.

Bekijk hier de resultaten die we onlangs hebben behaald voor onze klanten

Benieuwd hoe je een wachtrij aan nieuwe klanten krijgt?

Ontvang onze strategie in je mail hoe je een stormloop aan nieuwe klanten kan ontvangen!

Gratis Advies Gesprek

Vul hier onder je gegevens en vul de vragenlijst zo goed mogelijk in. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met je op!

Ontvang De 40+ Offerte Aanvragen Strategie Gratis!