Hoe werkt ad bid adjustment? Wij leggen het uit!

Hoe werkt ad bid adjustment? Wij leggen het uit!

In dit artikel hebben we het over

Ad bid adjustment is een belangrijk onderdeel van biedingsaanpassing in Google Ads. Bij ad bid adjustment gaat het om het aanpassen van je advertentiebiedingen om optimale resultaten te behalen. Dit kan gedaan worden door het instellen van biedingsstrategieën en -regels, die van invloed zijn op de positie van je advertenties en het budget dat je hieraan wilt besteden.

Om te begrijpen hoe ad bid adjustment werkt, is het belangrijk om te weten hoe biedingen werken binnen Google Ads. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht uitvoert, vindt er een veiling plaats tussen adverteerders die bieden op die zoekterm. Het advertentieplatform maakt vervolgens een advertentiepositie toewijzing op basis van diverse factoren, waaronder de relevantie en kwaliteit van de advertentie.

Ad bid adjustment komt dus neer op het aanpassen van je biedingen om een hogere advertentiepositie te bereiken en je kosten onder controle te houden.

Belangrijkste Punten:

 • Ad bid adjustment gaat om het aanpassen van je advertentiebiedingen voor optimale resultaten.
 • Biedingsstrategieën en -regels hebben invloed op de positie van je advertenties en het budget dat je hieraan wilt besteden.
 • Ad bid adjustment is essentieel voor het behalen van een hogere advertentiepositie en het beheersen van je kosten.

Wat is ad bid adjustment?

Ad bid adjustment, ook wel biedingsaanpassing genoemd, is een manier om je advertentiebiedingen te optimaliseren om zo de best mogelijke resultaten te behalen. Met ad bid adjustment kun je de positie van je advertenties verbeteren en je kosten beheersen.

Hoe werkt ad bid adjustment precies? Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Door je biedingen aan te passen, kun je proberen een hogere advertentiepositie te bereiken of je kosten te verlagen. Dit kan bijvoorbeeld door een hoger bod uit te brengen op zoekwoorden die goed presteren of door biedingen te verlagen op zoekwoorden die minder goed presteren.

Door het aanpassen van je biedingen kun je dus de prestaties van je advertenties verbeteren. Maar het is ook belangrijk om rekening te houden met je budget. Je wilt immers niet te veel betalen voor een hoge positie. Door je biedingen slim aan te passen, kun je een goede balans vinden tussen de gewenste advertentiepositie en je beschikbare budget.

Bij ad bid adjustment is het belangrijk om te kijken naar de optimalisatie van je advertentiebiedingen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een gedegen ad biedingsstrategie en -regels op te stellen. In de volgende sectie gaan we hier dieper op in.

Wat is ad bid adjustment?

“Ad bid adjustment is een manier om je advertentiebiedingen te optimaliseren om zo de best mogelijke resultaten te behalen.”

Waarom is ad bid adjustment belangrijk?

Ad bid adjustment is een belangrijk onderdeel van het adverteren op Google Ads vanwege de invloed op de advertentiepositie en het biedingsbudget. Door biedingen aan te passen, kun je de positie van je advertenties verbeteren en de kostenbeheersing optimaliseren.

De advertentiepositie verwijst naar de plaatsing van je advertenties op de zoekresultatenpagina van Google. Advertenties met een hogere positie hebben meer kans om door gebruikers gezien en aangeklikt te worden.

Het biedingsbudget is het bedrag dat je bereid bent uit te geven aan advertenties. Door gebruik te maken van ad bid adjustment, kun je proberen een hogere advertentiepositie te bereiken zonder het budget te overschrijden.

Ad ranking

Ad ranking is een andere belangrijke factor bij ad bid adjustment. Dit verwijst naar de positie van je advertentie ten opzichte van andere advertenties die op dezelfde zoekwoorden adverteren. Hoe hoger je ad ranking, hoe groter de kans dat je advertentie wordt weergegeven op de zoekresultatenpagina van Google.

Ad bid adjustment kan worden gebruikt om de ad ranking te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door het instellen van biedingsregels op basis van zoekwoord, locatie of apparaatcategorie.

ad bid adjustment

Door rekening te houden met de verschillende factoren die van invloed zijn op ad bid adjustment, zoals de advertentiepositie, het biedingsbudget en ad ranking, kun je je advertentiestrategie optimaliseren en de prestaties van je advertenties verbeteren.

Hoe stel je ad bid adjustment in?

Om ad bid adjustment in te stellen, moet je een biedingsstrategie kiezen en biedingsregels instellen binnen het Google Ads-platform. Hieronder hebben we de stappen voor je op een rijtje gezet:

 1. Klik op ‘Campagnes’ in het linkermenu van je Google Ads-account.
 2. Klik op ‘Instellingen’ in het bovenste menu van je campagnes.
 3. Klik op ‘Biedingen’ in het dropdown-menu van Instellingen.
 4. Kies je gewenste biedingsstrategie. Er zijn verschillende opties, waaronder handmatig bieden, doel-CPA en doel-ROAS.
 5. Stel biedingsregels in op basis van factoren zoals locatie, tijd of apparaat. Hierbij kun je bijvoorbeeld aangeven dat je 10% meer wilt bieden op mobiele apparaten of dat je alleen wilt bieden op bepaalde locaties.
 6. Controleer regelmatig je biedingen en pas deze aan waar nodig.

Het is belangrijk om de prestaties van je campagne te blijven monitoren en je biedingen te optimaliseren om het maximale resultaat te behalen. Zorg ervoor dat je regelmatig je biedingsstrategie en -regels evalueert en aanpast waar nodig.

Hoe kies je de juiste biedingsstrategie?

De juiste biedingsstrategie kiezen is essentieel voor het behalen van optimale resultaten met ad bid adjustment. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met je doelstellingen en budget.

Handmatig bieden is bijvoorbeeld geschikt als je volledige controle wilt hebben over je biedingen en budget. Doel-CPA en doel-ROAS zijn geschikt als je een specifiek conversiedoel hebt en bereid bent om meer te betalen voor kwalitatief hoogwaardige leads of verkopen.

Het is ook mogelijk om meerdere biedingsstrategieën te combineren en te testen welke het beste werkt voor jouw campagne.

ad biedingsstrategie

Andere factoren die ad bid adjustment kunnen beïnvloeden zijn onder andere de tijd van de dag, de locatie van de gebruiker en het type apparaat waarop de advertentie wordt weergegeven. Door deze factoren in overweging te nemen bij het aanpassen van je biedingen, kun je het meeste uit je advertentiecampagnes halen.

Tips voor optimalisatie van advertentiebiedingen

Als je ad bid adjustment wilt gebruiken om je advertentieprestaties te optimaliseren, zijn er een aantal tips die kunnen helpen. Hier zijn enkele belangrijke strategieën en tactieken die wij aanbevelen:

 1. Analyseer regelmatig je prestaties: Om te begrijpen hoe je biedingen presteren, moet je regelmatig je rapporten analyseren. Kijk naar je click-through-rate (CTR), cost-per-click (CPC), totale conversies en kosten per conversie om een beter beeld te krijgen van je resultaten.
 2. Test met verschillende biedingsstrategieën: Er zijn verschillende biedingsstrategieën beschikbaar binnen het Google Ads-platform, waaronder cost-per-click (CPC), cost-per-acquisition (CPA) en target search page location. Test met verschillende strategieën om te bepalen welke het beste werkt voor jouw campagne.
 3. Maak gebruik van biedingsregels: Door biedingsregels in te stellen, kun je automatisch je biedingen aanpassen op basis van specifieke parameters, zoals locatie, tijd of apparaat. Hierdoor hoef je niet handmatig elke bieding aan te passen en kun je tijd besparen.
 4. Mik op een optimale positie: Het doel van ad bid adjustment is om een optimale positie te krijgen voor je advertenties. Dit betekent dat je moet proberen de beste positie voor je advertentie te vinden zonder je budget te overschrijden. Houd je ad ranking in de gaten en pas je biedingen aan waar nodig.
 5. Verzamel inzichten met tools en analyses: Binnen het Google Ads-platform heb je toegang tot verschillende tools en analyses om inzicht te krijgen in de effectiviteit van je biedingen. Maak gebruik van deze tools om te begrijpen welke factoren van invloed zijn op je prestaties en waar er ruimte is voor verbetering.

“Door gebruik te maken van de juiste strategieën, kun je de prestaties van je advertenties verbeteren en je kosten beheersen.”

Het belang van monitoring en aanpassing van ad bid adjustment

Ad bid adjustment is een belangrijk onderdeel van het beheren van je Google Ads-campagnes. Door je biedingen aan te passen, kun je de positie van je advertenties verbeteren en je kosten beheersen. Maar het is niet genoeg om je biedingen slechts één keer aan te passen en er dan niet meer naar om te kijken. Het is belangrijk om regelmatig te monitoren en aan te passen om optimale resultaten te behalen.

Een van de belangrijkste redenen om ad bid adjustment te monitoren en aan te passen is het beheersen van je kosten. Door regelmatig te controleren hoe je campagne presteert, kun je ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt voor klikken die geen leads of conversies genereren. Je kunt biedingsregels en strategieën instellen om je biedingen automatisch aan te passen op basis van factoren zoals locatie, tijd of apparaat. Dit helpt je om je kosten beter te beheersen en je advertentieprestaties te verbeteren.

Wat te monitoren bij ad bid adjustment

Bij het monitoren van ad bid adjustment zijn er verschillende factoren om in de gaten te houden. Een daarvan is de prestatie van je advertenties op verschillende apparaten en locaties. Door te analyseren welke apparaten en locaties het meest effectief zijn voor je campagne, kun je je biedingen aanpassen om te profiteren van deze trends.

Een andere factor om te monitoren is de prestatie van je advertenties ten opzichte van je concurrenten. Je kunt de ad ranking rapporten gebruiken om te zien hoe je advertenties presteren in vergelijking met concurrenten voor dezelfde zoekwoorden. Op basis hiervan kun je je biedingen aanpassen om je positie te verbeteren en meer klikken te genereren.

Hoe vaak moet je ad bid adjustment aanpassen

Hoe vaak je je ad bid adjustment moet aanpassen, hangt af van de prestaties van je campagne en je doelstellingen. Over het algemeen is het aan te raden om je biedingen wekelijks of maandelijks aan te passen, afhankelijk van de omvang van je campagne. Dit stelt je in staat om snel te reageren op veranderingen in de prestaties van je campagne en om je doelstellingen te behalen.

Echter, als je merkt dat je campagne op de automatische piloot aan het draaien is en je prestaties niet verbeteren, kan het nodig zijn om je biedingen vaker aan te passen.

Conclusie

Het monitoren en aanpassen van ad bid adjustment is essentieel voor het behalen van optimale resultaten in je Google Ads-campagnes. Door je biedingen regelmatig aan te passen op basis van de prestaties van je campagne, kun je je advertentieprestaties verbeteren en je kosten beheersen. Dit helpt je om je doelstellingen te behalen en om het meeste uit je advertentiebudget te halen.

Conclusie

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe ad bid adjustment werkt en waarom het belangrijk is voor het optimaliseren van advertentiebiedingen. Door gebruik te maken van de juiste strategieën en het regelmatig monitoren en aanpassen van je biedingen, kun je de prestaties van je advertenties verbeteren en je kosten beheersen.

Bij ad biedingsaanpassing draait het allemaal om het vinden van de juiste biedingsstrategieën en -regels om de gewenste advertentiepositie te bereiken en je kosten te beheersen. Het is belangrijk om factoren zoals het beschikbare biedingsbudget en de gewenste advertentiepositie in overweging te nemen bij het aanpassen van je biedingen in Google Ads.

Om je advertentiebiedingen te optimaliseren, kun je verschillende tool en analyses binnen het Google Ads-platform gebruiken om de effectiviteit van je biedingen te meten. Blijf ook altijd de prestaties van je advertenties monitoren en pas je biedingen regelmatig aan voor optimale resultaten.

Ben je op zoek naar hulp bij het optimaliseren van ad bid adjustment? Neem dan contact op met ons bij 10X Agency.

FAQ

Hoe werkt ad bid adjustment?

Ad bid adjustment is een functie in Google Ads waarmee je je advertentiebiedingen kunt aanpassen om betere resultaten te behalen. Je kunt biedingen verhogen of verlagen op basis van verschillende factoren, zoals locatie, tijd of apparaat, om de prestaties van je advertenties te optimaliseren.

Wat is ad bid adjustment?

Ad bid adjustment verwijst naar het aanpassen van je advertentiebiedingen om een betere advertentiepositie en kostenbeheersing te bereiken. Door biedingen te optimaliseren, kun je de zichtbaarheid van je advertenties vergroten en ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt voor klikken.

Waarom is ad bid adjustment belangrijk?

Ad bid adjustment is belangrijk omdat het invloed heeft op de positie van je advertenties en het budget dat je wilt besteden. Door je biedingen aan te passen, kun je proberen een hogere advertentiepositie te bereiken en ervoor zorgen dat je advertenties worden weergegeven aan de juiste doelgroep.

Hoe stel je ad bid adjustment in?

Om ad bid adjustment in te stellen, moet je een biedingsstrategie kiezen en biedingsregels instellen binnen het Google Ads-platform. Je kunt biedingen aanpassen op basis van verschillende criteria, zoals locatie, tijd of apparaat, om je advertentieprestaties te verbeteren.

Welke factoren beïnvloeden ad bid adjustment?

Bij ad bid adjustment zijn verschillende factoren van invloed, zoals je beschikbare biedingsbudget en de gewenste advertentiepositie. Daarnaast kunnen ook de concurrentie en de kwaliteitsscore van je advertenties een rol spelen bij het bepalen van je biedingen.

Tips voor optimalisatie van advertentiebiedingen

Om je advertentiebiedingen te optimaliseren, is het belangrijk om regelmatig je prestaties te analyseren en te testen met verschillende biedingsstrategieën. Experimenteer met hogere of lagere biedingen om te zien welke strategieën het beste werken voor jouw advertenties.

Het belang van monitoring en aanpassing van ad bid adjustment

Het monitoren en aanpassen van ad bid adjustment is essentieel voor het behalen van optimale resultaten. Door regelmatig je biedingen te controleren en aan te passen, kun je de prestaties van je advertenties verbeteren en ervoor zorgen dat je budget efficiënt wordt besteed.

Bekijk hier de resultaten die we onlangs hebben behaald voor onze klanten

Benieuwd hoe je een wachtrij aan nieuwe klanten krijgt?

Ontvang onze strategie in je mail hoe je een stormloop aan nieuwe klanten kan ontvangen!

Gratis Advies Gesprek

Vul hier onder je gegevens en vul de vragenlijst zo goed mogelijk in. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met je op!

Ontvang De 40+ Offerte Aanvragen Strategie Gratis!