Alles Over Mobile-First Indexering: Verbeter Je SEO Strategie

Alles Over Mobile-First Indexering: Verbeter Je SEO Strategie

In dit artikel hebben we het over

Welkom bij ons artikel over mobile-first indexering en hoe je jouw SEO strategie kunt verbeteren voor optimale prestaties op mobiele apparaten. In deze sectie leer je alles over mobile-first indexering en waarom het belangrijk is voor jouw website.

Mobile-first indexering betekent dat zoekmachines de mobiele versie van jouw website prioriteit geven bij het crawlen en indexeren. Deze verschuiving komt door de toenemende populariteit van mobiele apparaten en gebruikers. Het is dus belangrijk om jouw website te optimaliseren voor mobiele gebruikers om hoger te ranken in zoekresultaten en klanten tevreden te stellen.

Maar hoe optimaliseer je jouw website dan voor mobiele gebruikers? Dat leer je in de volgende secties van ons artikel. We bespreken waarom mobile-first indexering belangrijk is voor jouw SEO strategie, wat het inhoudt en hoe je een mobielvriendelijke website kunt creëren. We delen ook best practices op het gebied van mobiele SEO optimalisatie en hoe je de prestaties van jouw website kunt testen en analyseren.

Belangrijkste Punten:

 • Mobile-first indexering geeft prioriteit aan de mobiele versie van jouw website in zoekresultaten
 • Optimalisatie voor mobiele gebruikers is cruciaal voor SEO strategie en klanttevredenheid
 • In de volgende secties bespreken we hoe je jouw website kunt optimaliseren voor mobiele gebruikers

Wat is Mobile-First Indexering?

In deze sectie bespreken we wat mobile-first indexering inhoudt en hoe zoekmachines zoals Google mobiele indexen gebruiken om te bepalen welke inhoud ze tonen aan gebruikers op mobiele apparaten.

Mobile-first indexering betekent simpelweg dat bij het rangschikken van zoekresultaten Google de mobiele versie van een website als uitgangspunt neemt. Eerder gebruikte Google de desktopversie als belangrijkste criterium bij het bepalen van de ranking van zoekresultaten. Dit houdt in dat als je website niet goed geoptimaliseerd is voor mobiel, je lager zult ranken dan websites die wel geoptimaliseerd zijn voor mobiele gebruikers.

De mobiele index is een aparte index van Google’s zoekmachine, die de inhoud van mobiele websites bevat. De desktop index bevat nog steeds alle inhoud, maar de mobiele index geeft nu de voorkeur aan inhoud die specifiek is geoptimaliseerd voor mobiel. Dit betekent dat als je website niet geschikt is voor mobiele apparaten, je mogelijk niet meer op de eerste pagina van de zoekresultaten terechtkomt.

De mobiele index is mobielgedreven, wat betekent dat het vooral gericht is op mobiele inhoud en mobiele websites. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat jouw website geoptimaliseerd is voor mobiel, zodat je niet achterloopt op de concurrentie en je website goed presteert in mobiele zoekopdrachten.

Waarom is Mobile-First Indexering Belangrijk voor SEO?

Als het gaat om zoekmachineoptimalisatie (SEO), is mobile-first indexering van cruciaal belang voor het succes van je website. Met een groeiend aantal mobiele zoekopdrachten in Nederland, is mobiele optimalisatie een essentieel onderdeel geworden van elke SEO strategie.

Om hoger te ranken in mobiele zoekresultaten, is het van essentieel belang om een mobielvriendelijke website te hebben. Dit betekent dat jouw website is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets.

Het maken van een mobielvriendelijke website gaat verder dan enkel responsive design. Het gaat om het creëren van een optimale mobiele gebruikerservaring. Mobiele gebruikers hebben andere behoeften en gedrag dan desktopgebruikers. Het begrijpen van deze behoeften en het optimaliseren van jouw website om hierop in te spelen, is essentieel voor succesvolle mobiele optimalisatie.

Naast het verbeteren van jouw mobiele gebruikerservaring, zijn er andere belangrijke factoren die van invloed zijn op mobiele optimalisatie. Zoals laadtijd, navigatie en gebruiksgemak. Deze factoren hebben invloed op jouw ranking in mobiele zoekresultaten en moeten daarom ook worden geoptimaliseerd.

Door te investeren in mobile-first indexering, investeer je in het verbeteren van jouw SEO strategie voor mobiel zoekverkeer. Het resultaat: een hogere ranking in mobiele zoekresultaten, een betere zichtbaarheid op mobiele apparaten en uiteindelijk meer bezoekers en conversies.

mobiele optimalisatie

“Mobiele optimalisatie is essentieel voor succesvolle SEO op mobiele apparaten in Nederland.”

Responsive Design: De Basis van Mobielvriendelijkheid

Een mobielvriendelijke website is van cruciaal belang voor een positieve gebruikerservaring en een goede ranking in de zoekresultaten. Een van de belangrijkste aspecten van een mobielvriendelijke website is een responsief design.

Met een responsief design past de website zich automatisch aan het schermformaat van het apparaat aan. Dit betekent dat de gebruiker altijd de optimale gebruikerservaring krijgt, ongeacht of ze de website bezoeken op een mobiel, tablet of desktop.

Het belangrijkste voordeel van een responsief design is dat het de consistentie van de site behoudt, ongeacht welk apparaat er wordt gebruikt. Dit betekent minder werk voor de webmaster, omdat er geen aparte website voor mobiel hoeft te worden gemaakt. Een bijkomend voordeel is dat dit ook beter is voor de SEO, omdat er slechts één URL is en er geen duplicatie van inhoud is.

Responsive Design vs. Mobile Website

Hoewel het mogelijk is om een aparte mobiele website te maken, kan dit leiden tot problemen met duplicatie van inhoud en inconsistentie tussen de desktop- en mobiele versies van de site. Responsive design is dus de beste keuze, omdat het de consistentie van de site behoudt en het onderhoud eenvoudiger maakt.

Er zijn veel frameworks en tools beschikbaar die kunnen helpen bij het implementeren van een responsief design, zoals Bootstrap of Foundation. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de website op alle schermformaten werkt en dat er geen inhoud wordt afgesneden of verborgen.

Een andere belangrijke overweging bij het ontwerpen van een mobielvriendelijke website is de laadtijd. Mobiele gebruikers hebben vaak een tragere internetverbinding, dus het optimaliseren van afbeeldingen en andere media kan de laadtijd aanzienlijk verminderen.

Met een responsief design past de website zich automatisch aan het schermformaat van het apparaat aan.

Door een responsief design te implementeren, kan jouw website optimaal functioneren op alle apparaten, terwijl het onderhoud en de optimalisatie van de site worden vereenvoudigd. Een mobielvriendelijke website is van cruciaal belang voor gebruikerservaring en SEO, dus zorg ervoor dat je de tijd neemt om jouw site te optimaliseren voor mobiel verkeer.

Mobiele SEO Optimalisatie Tips

Als je jouw website wilt optimaliseren voor mobiel zoekverkeer, zijn er verschillende strategieën en technieken die je kunt toepassen. Hier zijn enkele mobiele SEO optimalisatie tips:

1. Maak je website mobielvriendelijk

Een mobielvriendelijke website is een must voor elk bedrijf dat online zaken doet. Responsive design is een sleutelbegrip om ervoor te zorgen dat jouw website goed functioneert op verschillende schermformaten en apparaten. Zorg ervoor dat je website snel laadt en dat de tekst groot genoeg is om te lezen. Houd ook rekening met het gebruik van mobielvriendelijke navigatie en knoppen om de gebruikerservaring te verbeteren.

2. Focus op mobiele zoekwoorden

Naast het optimaliseren van je website voor mobiel, is het ook belangrijk om te kiezen voor de juiste zoekwoorden. Mobiele zoekwoorden zijn anders dan desktop zoekwoorden, daarom is het goed om te onderzoeken waarnaar gebruikers op zoek zijn op hun mobiele apparaten. Gebruik deze zoekwoorden vervolgens op de juiste manier in de inhoud van jouw website.

3. Zorg voor snelle laadtijden

Een snelle laadtijd is essentieel voor de gebruikerservaring op mobiel. Mobiele gebruikers verwachten snelheid en gemak, dus ervoor zorgen dat jouw website snel laadt is van cruciaal belang. Beperk het gebruik van grote afbeeldingen of video’s die de laadtijd vertragen en optimaliseer afbeeldingen voor mobiel.

4. Optimaliseer voor lokale zoekopdrachten

Veel mobiele zoekopdrachten zijn gericht op lokale bedrijven. Het is daarom belangrijk om te focussen op lokale SEO door vermeldingen in lokale bedrijvengidsen toe te voegen, reviews te verzamelen en lokale zoekwoorden op de juiste manier te gebruiken.

5. Gebruik gestructureerde gegevens

Gestructureerde gegevens zijn een must voor mobiele SEO, omdat deze zoekmachines helpen te begrijpen waar jouw inhoud over gaat. Gebruik schema.org tags om gestructureerde gegevens toe te voegen aan jouw webpagina’s en zorg ervoor dat deze gegevens zijn geoptimaliseerd voor mobiel.

Door deze mobiele SEO optimalisatie tips toe te passen, kun je de prestaties en vindbaarheid van jouw website verbeteren op mobiele apparaten. Houd er rekening mee dat mobiel zoekverkeer blijft groeien, dus het is belangrijk om jouw website voortdurend te optimaliseren voor mobiele gebruikers.

Mobiel Zoekverkeer: Trends en Statistieken

Als het gaat om online zoeken, is mobiel verkeer de laatste jaren exponentieel gegroeid, en het zal naar verwachting alleen maar toenemen. Mobiel zoekverkeer verwijst naar zoekopdrachten die worden uitgevoerd op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

Volgens recente statistieken van Google is meer dan de helft van alle zoekopdrachten wereldwijd afkomstig van mobiele apparaten. In Nederland gebruikt bijna 60% van de bevolking hun mobiele apparaten voor het zoeken op internet. Dit wijst erop dat mobiel zoekverkeer geen trend is die snel zal verdwijnen. Als eigenaar van een website is het daarom van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw website mobielvriendelijk is en klaar is voor mobiel verkeer.

Een andere belangrijke trend op het gebied van mobiel zoekverkeer is de opkomst van lokale zoekopdrachten. Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele apparaten om informatie te zoeken over lokale bedrijven en diensten in hun directe omgeving. Als je een lokaal bedrijf hebt, is het belangrijk om jouw website te optimaliseren voor lokale mobiele zoekopdrachten om potentiële klanten aan te trekken.

Belangrijkste Punten:

 • Meer dan de helft van alle zoekopdrachten wereldwijd komt van mobiele apparaten.
 • In Nederland gebruikt bijna 60% van de bevolking hun mobiele apparaten voor het zoeken op internet.
 • Lokale zoekopdrachten zijn in opkomst, vooral op mobiele apparaten.
 • Zorg ervoor dat jouw website mobielvriendelijk is en klaar is voor mobiel verkeer.
 • Optimaliseer jouw website voor lokale mobiele zoekopdrachten om potentiële klanten aan te trekken.

De Voordelen van Een Mobielvriendelijke Website

Een mobielvriendelijke website heeft vele voordelen voor zowel bedrijven als gebruikers. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom het van cruciaal belang is om ervoor te zorgen dat jouw website goed functioneert op mobiele apparaten:

Betere Gebruikerservaring

Met een responsive design wordt de gebruikerservaring op mobiele apparaten verbeterd. De website past zich automatisch aan het schermformaat van het apparaat aan, waardoor gebruikers gemakkelijker door de website kunnen navigeren.

Meer Klanten

Een mobielvriendelijke website kan meer klanten aantrekken en behouden. Als gebruikers een goede ervaring hebben op jouw website, is de kans groter dat ze terugkomen en jouw bedrijf aanbevelen bij anderen.

Betere SEO Prestaties

Een mobielvriendelijke website kan bijdragen aan betere SEO prestaties. Google en andere zoekmachines geven de voorkeur aan mobielvriendelijke websites bij het bepalen van de zoekresultaten. Dit kan leiden tot hogere rankings in mobiele zoekresultaten en meer verkeer naar jouw website.

Concurrentievoordeel

Een mobielvriendelijke website kan ook een concurrentievoordeel bieden. Als jouw concurrenten geen mobielvriendelijke website hebben, kan dit jouw bedrijf helpen om meer klanten aan te trekken en meer omzet te genereren.

mobielvriendelijke website

Volgens Google wordt momenteel 20% van alle zoekopdrachten uitgevoerd via voice search, en dit percentage zal naar verwachting blijven stijgen.

Het is dus van groot belang om jouw website te optimaliseren voor voice search en mobiel zoeken om de concurrentie voor te blijven en een goede positie in de zoekresultaten te behouden. Door jouw website te optimaliseren voor zowel voice search als mobiele gebruikers, kun je ervoor zorgen dat jouw website gemakkelijk vindbaar is en een goede gebruikerservaring biedt voor alle soorten zoekopdrachten.

De Invloed van Mobile-First Indexering op Lokale SEO

Met de opkomst van mobile-first indexering wordt het steeds belangrijker om jouw website te optimaliseren voor mobiel zoekverkeer. Maar hoe zit het met lokale zoekopdrachten?

In feite gaat mobile-first indexering hand in hand met lokale SEO. Google en andere zoekmachines geven steeds meer voorrang aan lokale zoekopdrachten, vooral op mobiele apparaten. Dit betekent dat het optimaliseren van jouw website voor lokale zoekopdrachten cruciaal is om hoger te ranken in mobiele zoekresultaten.

Een van de belangrijkste manieren om dit te doen is door je te registreren bij Google Mijn Bedrijf. Dit stelt je in staat om jouw bedrijfsinformatie, zoals adres en openingstijden, weer te geven in Google Maps en zoekopdrachten. Zorg ervoor dat jouw informatie volledig en up-to-date is, inclusief een beschrijving van jouw bedrijf en foto’s van jouw locatie.

Geoptimaliseerde lokale pagina’s

Daarnaast is het belangrijk om geoptimaliseerde lokale pagina’s te hebben op jouw website. Dit houdt in dat je specifieke pagina’s maakt voor elk van jouw locaties, met relevante informatie zoals adres, contactgegevens en openingstijden.

Vergeet niet om ook lokale zoekwoorden op te nemen in de inhoud van jouw pagina’s en meta-omschrijvingen. Bijvoorbeeld: “Kapper in Utrecht Maak vandaag nog een afspraak bij onze kapsalon in Utrecht”.

Reviews en beoordelingen

Reviews en beoordelingen zijn een andere belangrijke factor voor lokale SEO. Zorg ervoor dat je jouw klanten aanmoedigt om recensies te schrijven op Google en andere beoordelingsites. Dit helpt niet alleen om jouw lokale zoekresultaten te verbeteren, maar het toont ook aan dat jouw bedrijf betrouwbaar is en een goede reputatie heeft onder klanten.

Een ander belangrijk punt is om te reageren op recensies, zowel positief als negatief. Gebruik deze kansen om jouw klantenservice te verbeteren en te tonen dat je waarde hecht aan de feedback van jouw klanten.

Conclusie

Mobile-first indexering heeft een grote impact op lokale SEO. Door te zorgen voor een geoptimaliseerde website, Google Mijn Bedrijf en lokale pagina’s, en reviews en beoordelingen te verzamelen, kun je jouw lokale SEO strategie verbeteren en hoger ranken in mobiele zoekresultaten. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van mobile-first indexering en lokale SEO om jouw website optimaal te maken voor mobiele gebruikers in Nederland.

Contentmarketing en Mobile-First Indexering

Contentmarketing en mobile-first indexering gaan hand in hand. Door waardevolle en relevante content te creëren die aanspreekt bij mobiele gebruikers, kun je jouw website optimaliseren voor mobiele zoekopdrachten. Hier zijn enkele tips:

 1. Maak content die gemakkelijk te scannen is: Mobiele gebruikers hebben minder tijd en geduld dan desktopgebruikers, dus zorg ervoor dat jouw content gemakkelijk te scannen is en de belangrijkste informatie snel duidelijk wordt.
 2. Zorg voor korte laadtijden: Mobiele gebruikers willen onmiddellijk toegang tot informatie, dus zorg voor korte laadtijden van jouw pagina’s.
 3. Gebruik visuele elementen: Afbeeldingen en video’s zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar kunnen ook helpen om informatie sneller te begrijpen op het kleine scherm van mobiele apparaten.
 4. Optimaliseer voor lokale zoekopdrachten: Mobiele gebruikers zoeken vaak naar bedrijven en services in hun directe omgeving. Door jouw content te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten, kun je hoger ranken in mobiele zoekresultaten.

Zorg er ook voor dat jouw website en content geschikt zijn voor mobiele apparaten. Dit betekent dat je een responsief design hebt dat zich aanpast aan verschillende schermformaten en dat jouw content gemakkelijk toegankelijk is op mobiele apparaten. Door mobile-first indexering en contentmarketing te combineren, kun je jouw website optimaliseren voor mobiel zoekverkeer en een groter publiek bereiken.

mobile-first indexering

Mobiele SEO in de Toekomst: Wat Kunnen We Verwachten?

De wereld van mobiele SEO blijft voortdurend veranderen en evolueren. In de toekomst kunnen we nog meer ontwikkelingen verwachten op het gebied van mobiele optimalisatie en mobiel zoekverkeer.

Mobiele optimalisatie blijft cruciaal

Met steeds meer mensen die hun mobiele apparaten gebruiken om te zoeken, blijft mobiele optimalisatie cruciaal voor het succes van je website. Het is belangrijk om je website te optimaliseren voor mobiele apparaten en de gebruikerservaring te verbeteren om ervoor te zorgen dat je hoog scoort in mobiele zoekresultaten.

Meer focus op lokale SEO voor mobiel

Met de opkomst van mobiele zoekopdrachten worden lokale zoekopdrachten steeds belangrijker. In de toekomst kunnen we meer nadruk verwachten op lokale SEO voor mobiel, en bedrijven moeten zich aanpassen door hun lokale SEO-strategieën te verbeteren om lokale gebruikers te bereiken.

De opkomst van voice search

Voice search blijft groeien in populariteit en we kunnen verwachten dat het een belangrijke rol zal spelen in mobiele SEO. Het wordt steeds belangrijker om je website te optimaliseren voor voice search en natuurlijke, gesproken taal.

Met deze opkomende trends in mobiele SEO, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en je strategieën aan te passen om aan te sluiten bij deze veranderingen. Door te blijven focussen op mobiele optimalisatie en de gebruikerservaring te verbeteren, kun je ervoor zorgen dat je website klaar is voor de toekomst van mobiel zoekverkeer.

Conclusie

In deze uitgebreide gids hebben we alles besproken wat je moet weten over mobile-first indexering en het verbeteren van jouw SEO strategie voor mobiele gebruikers in Nederland. We hebben besproken wat mobile-first indexering inhoudt en waarom het zo belangrijk is voor de prestaties en vindbaarheid van jouw website op mobiele apparaten.

We hebben geleerd hoe je een responsief design kunt implementeren en hoe je jouw website kunt optimaliseren voor mobiele zoekmachines. Ook hebben we praktische tips en best practices gedeeld voor het optimaliseren van de mobiele performance van jouw website.

We hebben gezien hoe voice search en mobile-first indexering invloed hebben op mobiel zoekverkeer en hoe je jouw website kunt optimaliseren voor lokale zoekopdrachten. Ook hebben we het belang van waardevolle en relevante content voor mobiele gebruikers besproken.

En tot slot hebben we gekeken naar toekomstige ontwikkelingen en trends op het gebied van mobiele optimalisatie en mobiel zoekverkeer. Door alle geleerde tips en strategieën te implementeren, kun je ervoor zorgen dat jouw website optimaal functioneert op mobiele apparaten en dat je klaar bent voor de toekomst van mobiele SEO.

FAQ

Wat is mobile-first indexering?

Mobile-first indexering verwijst naar het proces waarbij zoekmachines zoals Google de mobiele versie van een website prioriteit geven bij het bepalen van de zoekresultaten. Dit betekent dat de mobiele versie van je website nu het belangrijkste referentiepunt is voor het indexeren en rangschikken van je website in de zoekresultaten.

Waarom is mobile-first indexering belangrijk voor SEO?

Mobile-first indexering is belangrijk voor SEO omdat steeds meer mensen gebruik maken van mobiele apparaten om te zoeken op internet. Als je website niet geoptimaliseerd is voor mobiel, loop je het risico om lager te ranken in de zoekresultaten. Met mobile-first indexering zorg je ervoor dat je website goed presteert op mobiele apparaten en bied je gebruikers een betere ervaring.

Hoe kan ik mijn website optimaliseren voor mobiel zoekverkeer?

Om je website te optimaliseren voor mobiel zoekverkeer, kun je gebruik maken van responsive design. Dit betekent dat je website zich automatisch aanpast aan het schermformaat en apparaat van de gebruiker. Daarnaast is het belangrijk om de laadtijd van je website te optimaliseren en ervoor te zorgen dat de inhoud goed leesbaar en navigeerbaar is op een klein scherm.

Wat zijn de voordelen van een mobielvriendelijke website?

Een mobielvriendelijke website heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt een mobielvriendelijke website voor een betere gebruikerservaring, waardoor gebruikers langer op je website blijven en meer geneigd zijn om te converteren. Daarnaast kan een mobielvriendelijke website je helpen om hoger te ranken in de zoekresultaten en meer organisch verkeer aan te trekken.

Wat zijn enkele best practices voor mobiele SEO?

Enkele best practices voor mobiele SEO zijn onder andere het optimaliseren van de laadtijd van je website, het gebruik van een responsief design, het optimaliseren van je content voor mobiele gebruikers en het gebruik van gestructureerde gegevens om zoekmachines te helpen je inhoud beter te begrijpen.

Hoe kan ik de mobiele performance van mijn website testen?

Je kunt de mobiele performance van je website testen met behulp van verschillende tools, zoals Google PageSpeed Insights en GTmetrix. Deze tools geven je inzicht in de laadtijd van je website en bieden suggesties voor verbeteringen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van Google Search Console om te controleren of je website goed geïndexeerd wordt voor mobiele apparaten.

Wat is de invloed van voice search op mobiel zoeken?

Voice search groeit in populariteit en heeft een grote impact op mobiel zoeken. Met voice search kunnen gebruikers hun zoekopdrachten inspreken in plaats van ze in te typen. Dit heeft invloed op de manier waarop zoekmachines de zoekresultaten presenteren en vereist dat websites geoptimaliseerd zijn voor spraakgestuurde zoekopdrachten.

Hoe kan ik mijn website optimaliseren voor lokale mobiele zoekopdrachten?

Om je website te optimaliseren voor lokale mobiele zoekopdrachten, kun je gebruik maken van lokale zoekmachine optimalisatie (SEO) technieken, zoals het toevoegen van je bedrijfsgegevens aan online directories, het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf vermelding en het verkrijgen van positieve online beoordelingen van klanten.

Hoe gaan contentmarketing en mobile-first indexering hand in hand?

Contentmarketing en mobile-first indexering gaan hand in hand omdat hoogwaardige en relevante content van cruciaal belang is voor het aantrekken van mobiele gebruikers. Met mobile-first indexering moet je ervoor zorgen dat je content goed geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten en aantrekkelijk is voor gebruikers die onderweg zijn.

Wat kunnen we verwachten op het gebied van mobiele SEO in de toekomst?

Op het gebied van mobiele SEO kunnen we in de toekomst meer nadruk verwachten op gebruikerservaring en snelheid. Zoekmachines zullen waarschijnlijk websites die goed presteren op mobiele apparaten belonen met hogere rankings. Daarnaast zullen voice search en nieuwe technologieën ook een grote rol spelen in de evolutie van mobiele SEO.

Bekijk hier de resultaten die we onlangs hebben behaald voor onze klanten

Benieuwd hoe je een wachtrij aan nieuwe klanten krijgt?

Ontvang onze strategie in je mail hoe je een stormloop aan nieuwe klanten kan ontvangen!

Gratis Advies Gesprek

Vul hier onder je gegevens en vul de vragenlijst zo goed mogelijk in. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met je op!

Ontvang De 40+ Offerte Aanvragen Strategie Gratis!