Wat is een Ad Funnel? Begrijp Het Belang Voor Uw Bedrijf

Wat is een Ad Funnel? Begrijp Het Belang Voor Uw Bedrijf

In dit artikel hebben we het over

Als ondernemers weten we dat het aantrekken van potentiële klanten en het converteren van leads naar verkoop essentieel is voor het succes van ons bedrijf. Maar hoe zorgen we ervoor dat we de juiste boodschap op het juiste moment overbrengen aan de juiste persoon? Dat is waar een ad funnel bij komt kijken.

Een ad funnel is een strategie die u gebruikt om prospects in verschillende fasen van de aankoopbeslissing te begeleiden. Het is een manier om uw marketinginspanningen te optimaliseren en uw doelgroep op de meest effectieve manier te bereiken. Door middel van gerichte advertenties en relevante content zorgt u ervoor dat uw prospects de informatie krijgen waar ze naar op zoek zijn en worden overtuigd om tot actie over te gaan.

Maar wat betekent een ad funnel nu in de praktijk? En waarom is het van cruciaal belang voor het succes van uw bedrijf? Dat leggen we uit in deze sectie.

Belangrijke takeaways:

 • Een ad funnel is een strategie om prospects in verschillende fasen van de aankoopbeslissing te begeleiden
 • Gerichte advertenties en relevante content spelen een belangrijke rol in de ad funnel
 • Een goed doordachte ad funnel strategie kan helpen bij het aantrekken van de juiste doelgroep, het genereren van leads en het verhogen van de conversie

Ad Funnel Uitleg

Als u wilt begrijpen hoe een ad funnel werkt, is het belangrijk om te weten dat het gaat om een proces dat uw potentiële klanten doorlopen voordat ze overgaan tot aankoop van uw producten of diensten. Een ad funnel is ook bekend als een marketing funnel of sales funnel.

De funnel bestaat uit verschillende fasen, die we later in dit artikel zullen bespreken. Het doel van de funnel is om op elk punt in het koopproces van uw potentiële klanten een gepaste boodschap te leveren, zodat ze naar de volgende fase van de funnel worden geleid. Dit vergroot de kans dat ze uiteindelijk overgaan tot aankoop.

Een ad funnel kan er voor elk bedrijf anders uitzien, afhankelijk van de producten of diensten die worden aangeboden, maar het fundament blijft hetzelfde. Laten we dit illustreren aan de hand van een voorbeeld:

Fase Boodschap Doel
Bewustwording Krijg kennis van onze online meubelwinkel Potentiële klanten bewust maken van onze meubelwinkel
Overweging Bekijk onze collectie meubels Potentiële klanten aansporen onze meubels te overwegen
Beslissing Geniet van 10% korting op uw eerste aankoop Potentiële klanten aanmoedigen tot aankoop over te gaan
Actie Maak uw eerste aankoop Potentiële klanten overtuigen om onze meubels te kopen

In de eerste fase van de funnel, bewustwording, willen we onze potentiële klanten bewust maken van onze online meubelwinkel. We doen dit bijvoorbeeld door middel van social media advertising of display advertising. De boodschap is gericht op kennismaking met onze winkel.

In de tweede fase van de funnel, overweging, willen we onze potentiële klanten aansporen om onze meubels te overwegen. Bijvoorbeeld door middel van e-mail marketing of retargeting. De boodschap is gericht op het aanmoedigen van de potentiële klanten om onze collectie te bekijken.

In de derde fase van de funnel, beslissing, willen we onze potentiële klanten aanmoedigen tot aankoop over te gaan. Dit doen we met aantrekkelijke kortingen of aanbiedingen, bijvoorbeeld door middel van een kortingscode via e-mail. De boodschap is gericht op het overtuigen van de potentiële klanten om onze meubels te kopen.

Tot slot, in de vierde fase van de funnel, actie, willen we onze potentiële klanten overtuigen om daadwerkelijk tot aankoop over te gaan. Dit doen we bijvoorbeeld met een “Nu kopen” knop op onze website of een follow-up e-mail met een herinnering aan de korting die we hebben aangeboden. De boodschap is gericht op het nemen van actie en het kopen van onze meubels.

Door het opzetten van een ad funnel, kunt u uw marketingboodschap stroomlijnen en gericht afstemmen op elke fase van het koopproces van uw potentiële klanten. Dit kan leiden tot meer conversie en een hogere opbrengst uit uw marketinginspanningen. We zullen in de volgende sectie van dit artikel het belang van een ad funnel verder bespreken.

ad funnel uitleg voorbeeld

Het Opzetten van een Ad Funnel

Om een effectieve ad funnel op te zetten, moet u de juiste stappen nemen en een goed doordachte strategie ontwikkelen. Hieronder bieden we een stapsgewijze handleiding voor het opzetten van een ad funnel die aansluit bij uw bedrijfsdoelen.

Stap 1: Definieer uw doelgroep

Het is belangrijk om te weten wie uw doelgroep is voordat u begint met het opzetten van uw ad funnel. Analyseer uw klantenbestand en identificeer hun demografische gegevens, interesses en gedrag. Gebruik deze informatie om gerichte advertenties te maken die specifiek op uw doelgroep zijn gericht.

Stap 2: Creëer een landingspagina

Een landingspagina is de bestemmingspagina waar potentiële klanten terechtkomen nadat ze op uw advertentie hebben geklikt. Maak een overtuigende landingspagina die aansluit bij uw advertentie en zorg dat deze voldoet aan de verwachtingen van uw doelgroep. Voeg een formulier toe om leads te verzamelen en meet de resultaten met behulp van Google Analytics.

Stap 3: Maak gerichte advertenties

Maak advertenties die specifiek zijn ontworpen om uw doelgroep aan te spreken. Gebruik de demografische en gedragsgegevens die u hebt verzameld om op maat gemaakte advertenties te maken die gericht zijn op uw doelgroep. Zorg ervoor dat uw advertenties goed worden ontworpen en dat ze overtuigend zijn.

Stap 4: Stel uw budget in

Stel uw advertentiebudget in op basis van uw bedrijfsdoelen. Begin met een klein budget en pas dit aan naarmate u meer inzicht krijgt in wat werkt en wat niet. Pas uw budget ook aan op basis van de prestaties van uw advertenties.

Stap 5: Meet uw resultaten

Meet uw resultaten met behulp van Google Analytics om de prestaties van uw advertenties te evalueren. Bekijk de click-through rate (CTR), de conversieratio, de kosten per klik (CPC) en de kosten per acquisitie (CPA). Gebruik deze informatie om uw advertenties te optimaliseren en uw ad funnel te verbeteren.

Belangrijke tips:
Zorg voor een consistente merkboodschap in uw advertenties en landingspagina’s.
Blijf uw advertenties en landingspagina’s optimaliseren op basis van de resultaten.
Test verschillende varianten van uw advertenties en landingspagina’s om te zien wat het beste werkt.

ad funnel opzetten

Met deze stappen kunt u een effectieve ad funnel opzetten die specifiek is gericht op uw doelgroep en bedrijfsdoelen. Vergeet niet om uw resultaten te meten en uw ad funnel regelmatig te optimaliseren om de beste resultaten te behalen.

Optimalisatie van een Ad Funnel

Om ervoor te zorgen dat uw ad funnel de gewenste resultaten oplevert, is het van cruciaal belang om deze voortdurend te optimaliseren. Hier zijn enkele tips en technieken die u kunt gebruiken om uw ad funnel te verbeteren:

 • Zorg voor relevante content: Maak gebruik van zoekwoorden en relevante inhoud in elke fase van uw ad funnel. Dit maakt het waarschijnlijker dat gebruikers geïnteresseerd raken in uw producten of diensten.
 • Maak gebruik van A/B-testing: Door verschillende versies van uw advertenties en bestemmingspagina’s te testen, kunt u bepalen welke versie het beste werkt voor uw doelgroep.
 • Maak gebruik van retargeting: Door retargeting toe te passen op mensen die uw site eerder hebben bezocht, kunt u hen opnieuw targeten met advertenties en hen aanzetten tot conversie.

Een effectieve manier om uw ad funnel te optimaliseren, is door de prestaties op elk niveau van de funnel te evalueren. Door regelmatig te checken hoe uw advertenties presteren, kunt u snel aanpassingen maken om betere resultaten te behalen.

Benchmarken van Ad Funnel prestaties

Een manier om dit te doen is door het benchmarken van uw ad funnel prestaties. Dit geeft u een goed startpunt om te begrijpen hoe uw advertenties presteren en hoe u ze kunt verbeteren.

Stel een tabel samen met de volgende kolommen:

Fase in funnel Conversieratio Gemiddelde kosten per conversie
Bewustwording 10% €1,50
Overweging 5% €2,25
Beslissing 2,5% €3,50
Actie 1% €5,00

In deze tabel is te zien dat de gemiddelde kosten per conversie toenemen naarmate gebruikers verder in de funnel komen. Door dit te benchmarken en bij te houden, kunt u op een efficiënte manier uw advertenties optimaliseren en uw conversieratio verhogen.

Door uw ad funnel te optimaliseren, kunt u uw kosten per conversie verlagen, uw conversieratio verhogen en meer waarde uit uw advertentie-uitgaven halen. Zorg ervoor dat u regelmatig de prestaties van uw ad funnel controleert en gebruik maakt van best practices voor het verbeteren van uw resultaten.

Hoe Werkt een Ad Funnel?

Een ad funnel is een strategie om potentiële klanten te begeleiden door middel van een reeks advertenties met als doel hen om te zetten in betalende klanten. In deze sectie zullen we de werking van een ad funnel in detail bespreken.

De verschillende fasen van een ad funnel

Een ad funnel begint met aandacht vragen voor uw merk en eindigt met actie van de klant, zoals een aankoop of het aanvragen van meer informatie. Elke fase heeft zijn eigen doel en vereist een andere aanpak. Hieronder vindt u een overzicht van de vier fasen van een ad funnel:

 • Bewustwording: In deze fase gaat het erom de aandacht van de potentiële klant te trekken. U wilt dat ze zich bewust worden van uw merk en wat u te bieden heeft. Advertenties in deze fase zijn gericht op het vergroten van uw merkbekendheid en het aantrekken van nieuwe bezoekers naar uw website.
 • Overweging: In deze fase gaat het erom uw potentiële klanten te overtuigen dat uw product of dienst de beste keuze voor hen is. Advertenties in deze fase zijn gericht op het geven van meer informatie over uw product of dienst, zodat mensen een weloverwogen beslissing kunnen nemen.
 • Beslissing: In deze fase gaat het erom uw potentiële klanten te helpen bij het nemen van de beslissing om bij u te kopen. Advertenties in deze fase zijn gericht op het bieden van incentives en het wegnemen van twijfels.
 • Actie: In deze fase gaat het erom uw potentiële klanten te overtuigen om daadwerkelijk actie te ondernemen. Advertenties in deze fase zijn gericht op het bieden van een duidelijke call-to-action en het aanzetten tot aankoop.

Door middel van een goed doordachte ad funnel strategie kunt u uw potentiële klanten naar de volgende fase leiden, totdat ze uiteindelijk actie ondernemen en klant worden.

De rol van targeting in een ad funnel

Een belangrijk onderdeel van een ad funnel is de targeting van uw advertenties. Door de juiste doelgroep te bereiken met uw advertenties, zorgt u ervoor dat uw boodschap op de juiste plek terechtkomt en de meeste impact heeft.

Targeting kan op verschillende manieren plaatsvinden, zoals op demografie, interesses en gedrag. Door gebruik te maken van verschillende targetingopties, kunt u uw advertenties nog specifieker maken en uw boodschap nog gerichter overbrengen.

Hoe kan een ad funnel worden geoptimaliseerd?

Een ad funnel kan altijd worden geoptimaliseerd om betere resultaten te behalen. Een belangrijke manier om dit te doen, is door het monitoren van uw resultaten en het testen van verschillende advertenties en targetingopties.

Door het gebruik van A/B-testen kunt u bijvoorbeeld twee verschillende advertenties tegen elkaar testen om te zien welke beter presteert. Ook kunt u verschillende targetingopties testen om te zien welke doelgroep het meest responsief is.

Tip voor optimalisatie: Zorg ervoor dat uw advertenties aansluiten bij de fase van de ad funnel waarin uw potentiële klant zich bevindt. Een advertentie die gericht is op actie, zal minder effectief zijn in de fase van bewustwording.

Daarnaast is het belangrijk om uw advertenties te blijven optimaliseren op basis van de resultaten die u behaalt. Door continu te testen en te meten, kunt u uw ad funnel strategie steeds verder verfijnen en nog betere resultaten behalen.

ad funnel werking

“Ontdek de nieuwste collectie van OurFashion en krijg 10% korting op uw eerste aankoop. Wees trendy en stijlvol met OurFashion, uw one-stop-shop voor mode.”

Dit is een voorbeeld van een effectieve display-advertentie in de bewustwordingsfase. Het benadrukt de voordelen van het product en biedt een aantrekkelijke korting om de interesse van de gebruiker te wekken.

Fase 2: Overweging

In deze fase gaat het erom potentiële klanten te overtuigen van de waarde van uw product of dienst en hen te helpen bij het nemen van de beslissing om over te gaan tot aankoop. Dit kan worden bereikt door middel van gerichte advertenties en marketingcampagnes die specifiek zijn ontworpen om de interesse van potentiële klanten te wekken en hen te laten zien waarom uw product of dienst de beste keuze is.

Een effectieve manier om dit te doen is door gebruik te maken van getuigenissen of beoordelingen van andere klanten. Dit wekt vertrouwen en laat zien dat uw product of dienst waardevol is en succesvol is geweest voor anderen. Naast het tonen van beoordelingen, kunt u ook speciale aanbiedingen, kortingen of proefversies aanbieden om potentiële klanten te overtuigen om te gaan voor uw product of dienst.

Meer informatie voor overweging

Een andere manier om potentiële klanten te helpen bij het nemen van de beslissing is door het aanbieden van meer informatie. Dit kan in de vorm van bijvoorbeeld een whitepaper, video’s, of een FAQ-sectie op uw website. Door deze informatie te verstrekken, kunt u potentiële klanten voorzien van alle details die ze nodig hebben om een weloverwogen beslissing te nemen.

Belangrijke elementen van de overwegingsfase: Hoe implementeer je ze:
Getuigenissen en beoordelingen Plaats deze op uw website en/of sociale media kanalen
Speciale aanbiedingen en kortingen Communiceer deze via gerichte advertenties en uw website
Meer informatie aanbieden Bied een whitepaper, video’s, of een FAQ-sectie op uw website aan

Door deze elementen toe te passen in de overwegingsfase van uw ad funnel, kunt u de interesse van potentiële klanten wekken en hen helpen bij het nemen van de beslissing om over te gaan tot aankoop van uw product of dienst.

Fase 3: Beslissing

In deze fase is de potentiële klant bereid om een aankoop te doen. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat er geen twijfels of obstakels meer zijn die hen kunnen tegenhouden.

Om de aankoop te vergemakkelijken en de klant gerust te stellen, kunt u verschillende tactieken toepassen:

 • Geef duidelijke informatie over de producten of diensten, inclusief specificaties en eigenschappen
 • Toon positieve beoordelingen en getuigenissen van tevreden klanten
 • Bied verschillende betalingsmogelijkheden aan, zoals ideal, creditcard en PayPal
 • Bied gratis verzending of retournering aan om de drempel om te kopen te verlagen

Een andere effectieve techniek is het creëren van een gevoel van urgentie. Door bijvoorbeeld aan te geven dat een aanbieding slechts voor een beperkte tijd geldig is, kunt u de besluitvorming van de klant versnellen.

Als u een fysiek product verkoopt, kunt u ook gebruik maken van retargeting-advertenties. Hiermee kunt u klanten opnieuw bereiken die hun winkelwagen hebben verlaten zonder af te rekenen. Dit kan een zeer effectieve manier zijn om de conversie te verhogen.

Een goede ad funnel is niet alleen gericht op het genereren van meer leads, maar ook op het optimaliseren van de conversieratio. Door de twijfels van uw potentiële klanten weg te nemen en het aankoopproces zo eenvoudig en aantrekkelijk mogelijk te maken, kunt u meer verkopen genereren en uw bedrijf laten groeien.

Fase 4: Actie

Nu is het tijd om uw potentiële klanten aan te moedigen om actie te ondernemen. Dit kan bijvoorbeeld het kopen van uw product, het aanvragen van een offerte of het inschrijven voor uw nieuwsbrief zijn. Hier zijn enkele tips om de conversie te verhogen:

 • Maak het gemakkelijk: zorg ervoor dat uw call-to-action duidelijk en gemakkelijk te vinden is op uw website of advertentie. Zorg er ook voor dat het proces om de actie te voltooien zo eenvoudig mogelijk is.
 • Biedt waarde: overweeg om een exclusieve aanbieding of korting aan te bieden om uw potentiële klanten te overtuigen om actie te ondernemen.
 • Creëer urgentie: voeg een deadline toe aan uw aanbod om een gevoel van urgentie te creëren en de besluitvorming te versnellen.
 • Optimaliseer uw landingspagina: zorg ervoor dat uw landingspagina duidelijk en overzichtelijk is en dat deze is geoptimaliseerd voor conversies.

Een andere manier om uw conversie te verhogen, is door het implementeren van retargeting. Dit stelt u in staat om advertenties te tonen aan mensen die uw website hebben bezocht maar geen actie hebben ondernomen. Door hen te blijven targeten met relevante advertenties, vergroot u de kans dat ze toch nog actie zullen ondernemen.

Ad Funnel Do’s en Don’ts

In deze sectie willen we enkele belangrijke do’s en don’ts met u delen bij het opzetten en optimaliseren van uw ad funnel. Deze tips zijn gebaseerd op onze jarenlange ervaring en kunnen u helpen om uw ad funnel tot een succes te maken.

Do’s

 • Do zorg voor een duidelijk doel: voordat u begint met het opzetten van uw ad funnel, is het belangrijk om te bepalen wat u wilt bereiken. Wilt u meer verkopen genereren of wilt u meer leads verzamelen? Zorg ervoor dat uw doelstellingen helder zijn en dat uw ad funnel daarop is afgestemd.
 • Do een grondig onderzoek naar uw doelgroep: uw ad funnel moet gericht zijn op uw doelgroep. Doe grondig onderzoek naar uw doelgroep en pas uw ad funnel daarop aan. Denk na over hun behoeften en interesses en hoe u hen het beste kunt bereiken.
 • Do A/B-testen: test verschillende versies van uw advertenties en landingspagina’s om te zien wat het beste werkt. Dit kan u inzicht geven in wat uw doelgroep aanspreekt en wat niet.
 • Do de prestaties van uw ad funnel regelmatig analyseren: houd uw resultaten bij en analyseer regelmatig hoe uw ad funnel presteert. Maak aanpassingen waar nodig om uw resultaten te optimaliseren.

Don’ts

 • Don’t teveel informatie in uw advertenties stoppen: uw advertenties moeten kort en bondig zijn en de aandacht van uw doelgroep trekken. Teveel informatie kan verwarrend zijn en ervoor zorgen dat uw doelgroep afhaakt.
 • Don’t dezelfde advertentie voor al uw doelgroepen gebruiken: verschillende doelgroepen hebben verschillende behoeften en interesses. Zorg ervoor dat u uw advertenties aanpast aan de specifieke doelgroep waarvoor ze bedoeld zijn.
 • Don’t uw doelgroep lastigvallen: niemand houdt van opdringerige advertenties. Zorg ervoor dat u uw doelgroep niet teveel lastigvalt met uw advertenties en dat u niet te opdringerig overkomt.
 • Don’t uw ad funnel uit het oog verliezen: uw ad funnel moet gericht zijn op het behalen van uw doelstellingen. Verlies dit niet uit het oog en zorg ervoor dat al uw advertenties en landingspagina’s bijdragen aan het behalen van deze doelstellingen.

Door rekening te houden met deze do’s en don’ts kunt u ervoor zorgen dat uw ad funnel effectief is en bijdraagt aan het behalen van uw bedrijfsdoelen.

Conclusie

Na het lezen van dit artikel over ad funnels, hopen we dat u een beter begrip heeft van wat het is en waarom het cruciaal is voor uw bedrijf. Het implementeren van een effectieve ad funnel strategie kan u helpen om de juiste doelgroep aan te trekken, leads te genereren en uw conversieratio te verhogen.

Een goed doordachte ad funnel kan uw bedrijf helpen groeien en uw marketingdoelen behalen. Het opzetten en optimaliseren van een ad funnel vereist echter wel de nodige kennis en vaardigheden. We hebben u in dit artikel tips en technieken aangeboden om u op weg te helpen.

Belangrijk is om te onthouden dat een ad funnel geen magische formule is voor succes. Het vereist constante monitoring, analyse en optimalisatie om de beste resultaten te behalen. Het is belangrijk om te experimenteren en te leren wat wel en niet werkt voor uw bedrijf.

Als u nog vragen heeft of hulp nodig heeft bij het opzetten van uw eigen ad funnel, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder en delen onze expertise om ervoor te zorgen dat uw ad funnel een succes wordt.

FAQ

Wat is een Ad Funnel?

Een ad funnel is een marketingstrategie die wordt gebruikt om potentiële klanten door een reeks advertentiefasen te leiden, waarbij ze bewust worden gemaakt van een product of dienst, overweging krijgen om het product of de dienst te kopen, en uiteindelijk overgaan tot actie, zoals het doen van een aankoop.

Wat is de betekenis van een ad funnel?

De betekenis van een ad funnel ligt in de manier waarop het helpt bij het optimaliseren van het advertentieproces, door het creëren van gerichte advertenties die klanten door de verschillende fases van bewustwording, overweging, beslissing en actie leiden. Dit helpt bedrijven om hun doelgroep effectiever te bereiken en de conversie te verhogen.

Wat is een voorbeeld van een ad funnel?

Een voorbeeld van een ad funnel kan zijn: een potentiële klant ziet een advertentie op sociale media die hen bewust maakt van een nieuw product. Vervolgens ontvangen ze een e-mail met extra informatie en een aanbieding, wat hen overhaalt om het product verder te overwegen. Ten slotte ontvangen ze een laatste aanbod per e-mail dat hen aanspoort om tot aankoop over te gaan.

Waarom is een ad funnel belangrijk voor mijn bedrijf?

Een goed opgezette ad funnel kan helpen bij het aantrekken van de juiste doelgroep, het genereren van leads en het verhogen van de conversie. Het helpt uw bedrijf om effectievere marketingcampagnes te voeren en uw advertentie-uitgaven te maximaliseren, waardoor u uw bedrijfsdoelen kunt behalen.

Hoe kan ik een ad funnel opzetten?

Het opzetten van een ad funnel omvat het identificeren van uw doelgroep, het creëren van gerichte advertenties, het opzetten van landingspagina’s en het opvolgen van leads. Het is belangrijk om de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste mensen te presenteren, zodat ze door de verschillende fases van de funnel worden geleid.

Hoe kan ik mijn ad funnel optimaliseren?

Het optimaliseren van uw ad funnel houdt in dat u de prestaties van uw advertenties en landingspagina’s analyseert en aanpast waar nodig. U kunt bijvoorbeeld de targeting van uw advertenties verfijnen, de inhoud van uw landingspagina’s verbeteren en A/B-testen uitvoeren om te zien welke variant de beste resultaten oplevert.

Hoe werkt een ad funnel?

Een ad funnel werkt door middel van verschillende fases, waarbij potentiële klanten worden bewust gemaakt van uw product of dienst, overweging krijgen om het product of de dienst te kopen, en uiteindelijk overgaan tot actie. Deze fases worden ondersteund door gerichte advertenties, landingspagina’s en opvolgingsstrategieën om de klantreis te begeleiden.

Wat is de eerste fase van een ad funnel?

De eerste fase van een ad funnel is de bewustwordingsfase. In deze fase worden potentiële klanten bereikt en geïntroduceerd aan uw merk en producten. Dit kan worden bereikt door middel van advertenties op sociale media, zoekadvertenties, displayadvertenties, enz.

Wat is de tweede fase van een ad funnel?

De tweede fase van een ad funnel is de overwegingsfase. In deze fase worden potentiële klanten overtuigd om uw producten of diensten te overwegen. Dit kan worden bereikt door middel van gerichte e-mails, remarketingcampagnes en het verstrekken van nuttige inhoud die hen helpt bij hun beslissing.

Wat is de derde fase van een ad funnel?

De derde fase van een ad funnel is de beslissingsfase. In deze fase wordt potentiële klanten geholpen bij het nemen van de beslissing om uw producten of diensten te kopen. Dit kan worden bereikt door middel van aanbiedingen, kortingen en overtuigende inhoud die hen aanspreekt.

Wat is de laatste fase van een ad funnel?

De laatste fase van een ad funnel is de actiefase. In deze fase worden potentiële klanten aangemoedigd om daadwerkelijk actie te ondernemen, bijvoorbeeld door een aankoop te doen. Dit kan worden bereikt door middel van duidelijke call-to-actions, gepersonaliseerde aanbiedingen en het wegnemen van eventuele laatste twijfels.

Wat zijn enkele do’s en don’ts bij het opzetten van een ad funnel?

Enkele belangrijke do’s bij het opzetten van een ad funnel zijn: zorgvuldig segmenteren van uw doelgroep, creëer boeiende inhoud, test en meet uw resultaten, en zorg voor een goede opvolging van leads. Enkele don’ts zijn: het overspoelen van potentiële klanten met te veel advertenties, het negeren van data-analyse en het ontbreken van een duidelijke call-to-action.

Bekijk hier de resultaten die we onlangs hebben behaald voor onze klanten

Benieuwd hoe je een wachtrij aan nieuwe klanten krijgt?

Ontvang onze strategie in je mail hoe je een stormloop aan nieuwe klanten kan ontvangen!

Gratis Advies Gesprek

Vul hier onder je gegevens en vul de vragenlijst zo goed mogelijk in. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met je op!

Ontvang De 40+ Offerte Aanvragen Strategie Gratis!