Wat is een ad landing page?

Wat is een ad landing page?

In dit artikel hebben we het over

Een ad landing page, ook wel ad landingspagina genoemd, is een specifieke pagina op uw website waar bezoekers terechtkomen nadat ze op een advertentie hebben geklikt. Het is een belangrijk onderdeel van uw marketingcampagne en kan bijdragen aan het vergroten van uw online succes.

Op deze pagina kunt u uw boodschap gerichter overbrengen en de bezoeker een specifieke actie laten ondernemen, zoals het aanvragen van een offerte of het kopen van een product. Het is daarom van cruciaal belang dat uw ad landing page goed ontworpen en geoptimaliseerd is.

Belangrijkste Punten:

 • Een ad landing page is een specifieke pagina op uw website waar bezoekers terechtkomen na het klikken op een advertentie.
 • Deze pagina kan bijdragen aan het vergroten van uw online succes door gerichte boodschappen en specifieke acties mogelijk te maken.
 • Een goed ontworpen en geoptimaliseerde ad landing page is van cruciaal belang.

Functie van een ad landing page

In het vorige gedeelte hebben we gekeken naar wat een ad landing page is. Nu gaan we dieper in op de belangrijkste functies en doelen van deze pagina’s.

Een ad landing page moet in de eerste plaats relevant zijn voor de bezoeker, op basis van de advertentie of zoekopdracht waarmee hij of zij op de pagina terecht is gekomen. Het doel is om de bezoeker te overtuigen om een bepaalde actie uit te voeren, zoals het doen van een aankoop, het invullen van een formulier of het aanvragen van meer informatie.

Een effectieve ad landing page moet daarom aan de volgende criteria voldoen:

 • Relevantie: de pagina moet aansluiten op de verwachtingen van de bezoeker en de boodschap van de advertentie.
 • Duidelijkheid: de boodschap en het doel van de pagina moeten duidelijk en begrijpelijk zijn.
 • Overzichtelijkheid: de pagina moet overzichtelijk zijn en de bezoeker begeleiden naar de gewenste actie.
 • Aantrekkelijkheid: de pagina moet visueel aantrekkelijk zijn en passen bij de branding van het bedrijf.
 • Functionaliteit: de pagina moet goed werken en geen technische problemen bevatten.

Het hebben van effectieve ad landing pages kan bijdragen aan het vergroten van uw online succes, doordat het de kans vergroot dat bezoekers daadwerkelijk converteren en uw producten of diensten afnemen. Het is daarom belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het ontwerp, de inhoud en de functionaliteit van uw ad landing pages.

Best practices voor ad landing pages

Als het gaat om het maken van effectieve ad landing pages, zijn er enkele best practices en tips waar u rekening mee moet houden. Hier zijn enkele van onze belangrijkste aanbevelingen:

Zorg voor een duidelijke boodschap

Een van de belangrijkste doelen van een ad landing page is om de boodschap van uw advertentie te versterken en uw potentiële klanten te overtuigen van uw aanbod. Zorg er daarom voor dat uw boodschap duidelijk en beknopt is, en gebruik krachtige koppen en subkoppen om uw belangrijkste punten te benadrukken.

Minimaliseer afleidingen

Uw ad landing page moet gericht zijn op het bevorderen van de gewenste actie van uw bezoekers, bijvoorbeeld het invullen van een formulier of het maken van een aankoop. Minimaliseer afleidingen zoals onnodige links, navigatie-elementen of afbeeldingen die niet relevant zijn voor uw aanbod.

Maak uw pagina visueel aantrekkelijk

Een goed ontworpen ad landing page kan het verschil maken tussen een bezoeker die uw pagina verlaat en een bezoeker die converteert. Zorg ervoor dat uw pagina er professioneel en aantrekkelijk uitziet, met gebruiksvriendelijke lay-out en visuele elementen die uw aanbod ondersteunen.

Plaats uw formulier of call-to-action boven de vouw

Door uw call-to-action of formulier boven de vouw – dat wil zeggen op het bovenste deel van uw pagina – te plaatsen, kunt u de kans vergroten dat bezoekers deze actie ondernemen. Gebruik opvallende en duidelijke kleuren en tekst om uw CTA te benadrukken.

Optimaliseer voor mobiele apparaten

Met een groeiend aantal mensen die internet gebruiken op hun mobiele apparaten, is het cruciaal om uw ad landing page te optimaliseren voor weergave op smartphones en tablets. Zorg ervoor dat uw pagina snel laadt en gemakkelijk te navigeren is op kleinere schermen.

Door deze best practices in overweging te nemen, kunt u uw ad landing pages optimaliseren voor maximale impact en succes.

Conversies op ad landing pages

Bij het ontwerpen van ad landing pages is het belangrijk om te begrijpen wat conversies zijn en hoe u deze kunt optimaliseren. Conversie is het gewenste resultaat van uw advertentiecampagne, bijvoorbeeld het maken van een aankoop of het invullen van een contactformulier. Het verbeteren van uw conversieratio is cruciaal voor het vergroten van uw online succes.

Een effectieve ad landing page kan bijdragen aan het verhogen van uw conversieratio. Door uw potentiële klanten naar een specifieke bestemmingspagina te leiden, in plaats van ze te laten landen op uw homepage, kunt u hun aandacht richten op de gewenste actie en hen begeleiden naar het conversiedoel.

ad landingspagina conversies

Er zijn verschillende strategieën om conversies op uw ad landing pages te maximaliseren. Een van de meest effectieve is om uw pagina eenvoudig en duidelijk te houden, met een sterke call-to-action die de bezoeker duidelijk laat weten wat er van hem of haar wordt verwacht. Een andere strategie is om vertrouwen op te bouwen door middel van klantbeoordelingen, veiligheidscertificeringen en andere sociale bewijzen die potentiële klanten geruststellen en stimuleren om actie te ondernemen.

Het analyseren van uw conversieratio’s kan ook waardevolle inzichten opleveren voor het optimaliseren van uw ad landing pages. Door regelmatig A/B-testen uit te voeren en gegevens te verzamelen over de prestaties van uw pagina’s, kunt u ontdekken welke elementen wel en niet werken en uw ontwerp dienovereenkomstig aanpassen.

Conclusie: optimalisatie voor conversies

Het optimaliseren van uw ad landing pages voor conversies is een cruciaal onderdeel van uw online succes. Door uw pagina’s eenvoudig en duidelijk te houden, vertrouwen op te bouwen en regelmatig te testen en bij te werken, kunt u uw conversieratio’s verhogen en uw marketinginspanningen effectiever maken.

Do’s and don’ts voor ad landing pages

In dit gedeelte gaan we dieper in op enkele belangrijke do’s and don’ts voor het ontwerpen en implementeren van effectieve ad landing pages. Het is belangrijk om deze richtlijnen te volgen om ervoor te zorgen dat uw pagina’s de gewenste resultaten behalen en uw marketinginspanningen succesvol zijn.

Do’s voor ad landing pages

 • Zorg voor een duidelijke call-to-action: Een duidelijke call-to-action is essentieel om bezoekers te stimuleren de gewenste actie te ondernemen. Gebruik duidelijke en actiegerichte woorden zoals “registreer nu” of “koop nu”.
 • Maak gebruik van witruimte: Witruimte zorgt voor een overzichtelijke en aantrekkelijke pagina. Het helpt bij het verbeteren van de leesbaarheid en het benadrukken van belangrijke elementen zoals de call-to-action knop.
 • Test verschillende varianten: Maak gebruik van A/B-testen om de effectiviteit van verschillende varianten te testen. Door te experimenteren met elementen zoals kleuren en lay-outs kunt u uw resultaten verbeteren.
 • Zorg voor een consistent ontwerp: Zorg ervoor dat uw ad landing page consistent is met uw merkidentiteit en het ontwerp van uw campagne. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen en zorgt voor een naadloze gebruikerservaring.

Don’ts voor ad landing pages

 • Overdrijf niet met informatie: Bezoekers hebben vaak een kortere aandachtsspanne wanneer ze op een ad landing page terechtkomen. Houd uw informatie beknopt en relevant en vermijd het overladen van uw pagina’s met te veel details.
 • Gebruik geen afleidende elementen: Afleidende elementen zoals pop-ups of te veel links afleiden de bezoeker van de belangrijkste call-to-action en kunnen leiden tot een lagere conversieratio.
 • Vermijd onduidelijke lay-outs: Zorg ervoor dat uw lay-out helder en overzichtelijk is. Een onduidelijke lay-out kan de aandacht van de bezoeker afleiden en leiden tot een lagere conversieratio.

Door deze do’s and don’ts te volgen, kunt u uw ad landing pages optimaliseren en de gewenste resultaten behalen. Bij het ontwerpen van uw pagina’s is het belangrijk om altijd uit te gaan van de behoeften en verwachtingen van uw doelgroep.

Het ontwerpen van een ad landing page

Bij het ontwerpen van een ad landing page zijn er verschillende belangrijke elementen om rekening mee te houden. De pagina moet er niet alleen visueel aantrekkelijk uitzien, maar ook gebruiksvriendelijk zijn en de juiste boodschap overbrengen. Hieronder bespreken we enkele ontwerpprincipes die u kunt toepassen voor een effectieve ad landing page.

1. Minimalistisch ontwerp

Een minimalistisch ontwerp is vaak effectiever dan een drukke en overweldigende pagina. Houd het ontwerp eenvoudig en zorg ervoor dat de belangrijkste elementen, zoals het aanbod en de call-to-action (CTA) goed opvallen. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van witruimte en kleurcontrasten.

2. Relevante afbeeldingen

Afbeeldingen kunnen helpen om de boodschap van uw pagina te versterken en de aandacht van de bezoeker te trekken. Zorg ervoor dat de afbeeldingen relevant zijn aan het aanbod en de pagina en van goede kwaliteit zijn. Vermijd afbeeldingen die niets te maken hebben met het aanbod of die van slechte kwaliteit zijn.

3. Sterke koppen

Koppen zijn een belangrijk onderdeel van uw ad landing page, omdat ze helpen om de aandacht van de bezoeker te trekken en hun interesse te wekken. Zorg ervoor dat de koppen kort en krachtig zijn en de voordelen van uw aanbod duidelijk communiceren. Gebruik ook onderschriften bij afbeeldingen om de boodschap te versterken.

4. Duidelijke call-to-action

Een duidelijke call-to-action (CTA) is essentieel voor een effectieve ad landing page. Zorg ervoor dat de CTA opvallend en prominent aanwezig is op de pagina en duidelijk aangeeft wat de bezoeker moet doen, bijvoorbeeld “Registreer nu” of “Download onze gids”.

5. Responsive design

Steeds meer mensen surfen op het internet met hun mobiel. Zorg ervoor dat uw ad landing page is ontworpen met een responsive design, zodat deze ook op mobiele apparaten goed wordt weergegeven. Test uw pagina op verschillende apparaten om ervoor te zorgen dat de lay-out en inhoud goed zichtbaar zijn.

Voorbeelden van ad landing pages

Er zijn talloze manieren om ad landing pages te ontwerpen en te optimaliseren om uw conversieratio’s te verbeteren. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van succesvolle ad landing pages die u inspiratie kunnen geven voor uw eigen campagnes.

1. Adidas

Adidas heeft een opvallende ad landing page gemaakt voor hun Ultraboost-sneakers. De pagina is visueel aantrekkelijk en maakt gebruik van sterke, verleidelijke afbeeldingen van de schoenen. Het is duidelijk wat de bezoeker kan verwachten als deze doorklikt naar de productpagina, met een opvallende “Shop nu” -knop die direct aanzet tot actie.

2. Hubspot

Hubspot heeft een eenvoudige maar effectieve ad landingspagina gemaakt voor hun whitepapers, met een duidelijke omschrijving van de inhoud en waarom het relevant is voor de bezoeker. Er is ook een opt-in formulier om de whitepaper te downloaden, waardoor het gemakkelijk is om leads te genereren en de betrokkenheid van de gebruiker te vergroten.

3. Airbnb

Airbnb gebruikt een prachtige ad landingspagina om zijn ervaringen te promoten. De pagina bevat een krachtige afbeelding, opvallende koppen en een handig zoekformulier om de gewenste ervaring te vinden. Ook hier is er een duidelijke en uitnodigende “Boek nu” -knop om de bezoeker te stimuleren om door te klikken en de ervaring te boeken.

Het belangrijkste is dat deze voorbeelden een aantal van de belangrijkste principes demonstreren van hoe u een effectieve ad landing page kunt maken: heldere koppen, sterke afbeeldingen, duidelijke call-to-actions en relevante inhoud die de bezoeker aanzet tot actie.

Strategieën voor ad landing pages

Het ontwikkelen van een effectieve ad landing page vereist een strategische aanpak. Hieronder beschrijven we enkele strategieën die u kunt toepassen om uw landingspagina’s te optimaliseren en uw conversieratio te verhogen.

1. Bepaal uw doelstellingen

Voordat u begint met het maken van een ad landing page, is het belangrijk om uw doelstellingen te bepalen. Wilt u bijvoorbeeld producten verkopen, leads genereren, of uw merkbekendheid vergroten? Door specifieke doelen te stellen, kunt u gerichter werken aan het ontwerpen en optimaliseren van uw landingspagina’s.

2. Houd rekening met uw doelgroep

Een ad landing page moet niet alleen voldoen aan uw eigen doelstellingen, maar ook aansluiten bij de wensen en behoeften van uw doelgroep. Analyseer daarom goed wie uw potentiële klanten zijn en wat hun interesses en pijnpunten zijn. Zo kunt u uw landingspagina’s optimaliseren om de juiste doelgroep aan te spreken.

3. Maak gebruik van sterke headlines en call-to-actions

Een sterke headline en call-to-action zijn essentieel voor een effectieve ad landing page. Zorg ervoor dat uw headline de aandacht trekt en de voordelen van uw product of dienst duidelijk communiceert. Daarnaast moet uw call-to-action duidelijk aangeven welke actie bezoekers moeten ondernemen om uw doelstellingen te behalen.

4. Houd het ontwerp simpel en overzichtelijk

Een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk ontwerp is cruciaal voor een effectieve ad landing page. Zorg ervoor dat uw pagina niet teveel afleiding bevat en dat bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken. Maak gebruik van witruimte, duidelijke koppen en subkoppen, en een beperkt kleurenpalet om uw landingspagina helder en overzichtelijk te houden.

5. Test en optimaliseer regelmatig

Het optimaliseren van uw ad landing page is een continu proces. Maak gebruik van A/B-testen om verschillende elementen van uw pagina te testen en te kijken welke variant de beste resultaten oplevert. Analyseer daarnaast regelmatig uw bezoekersgegevens om inzicht te krijgen in hoe bezoekers uw pagina gebruiken en waar mogelijk verbeterpunten liggen.

Door deze strategieën toe te passen, kunt u doelgericht werken aan het ontwikkelen van effectieve ad landing pages die bijdragen aan het vergroten van uw online succes.

ad landingspagina strategie

SaaS-bedrijf verlaagt bounce rate

Een SaaS-bedrijf merkte dat veel bezoekers direct weer vertrokken van hun website, zonder enige actie te ondernemen. Door het optimaliseren van hun ad landing pages met duidelijke en relevante informatie, werden bezoekers aangemoedigd om verder te lezen en actie te ondernemen. Dit leidde tot een significante verlaging van hun bounce rate en een toename van de conversieratio’s.

Voedingsmiddelenbedrijf verhoogt verkoop

Een voedingsmiddelenbedrijf had al langer succesvolle advertenties lopen, maar de conversies op hun ad landing pages waren matig. Na het testen van verschillende varianten, ontdekten ze dat het gebruik van video op hun ad landing pages een grote impact had op het verhogen van de verkoop. De toevoeging van korte video’s waarin hun producten werden gedemonstreerd, zorgde voor een aanzienlijke toename van de conversieratio’s.

Deze succesverhalen laten zien dat er veel mogelijk is met ad landing pages. Door het optimaliseren van uw landingspagina’s en het testen van verschillende varianten, kunt u uw conversieratio’s verhogen en uw online succes vergroten.

Conclusie

Na het verkennen van de verschillende aspecten van ad landing pages, kunnen we concluderen dat deze pagina’s van onschatbare waarde zijn voor iedereen die online succes nastreeft. Of u nu een kleine ondernemer bent of een groot bedrijf runt, het creëren van effectieve ad landing pages kan een enorm verschil maken in het genereren van conversies en het verbeteren van uw algehele marketingrendement.

Door de functies, best practices en ontwerpelementen van ad landing pages te begrijpen en deze strategieën toe te passen op uw eigen marketingcampagnes, kunt u uw conversieratio’s verhogen en meer waarde krijgen uit uw advertentie-uitgaven. Het testen en optimaliseren van uw pagina’s op basis van gegevens en analytics is ook van vitaal belang om ervoor te zorgen dat u het beste resultaat behaalt.

Als u inspiratie nodig heeft bij het maken van uw eigen ad landing pages, kunnen de voorbeelden en succesverhalen die we hebben gedeeld ook nuttig zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat er geen one-size-fits-all benadering is als het gaat om ad landing pages, dus het is aan u om te experimenteren en te ontdekken wat het beste werkt voor uw specifieke bedrijf en doelen.

Al met al kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk ad landing pages zijn voor het bereiken van online succes. Als u deze strategie goed uitvoert, kunt u uw marketinginspanningen naar een hoger niveau tillen en uw bedrijf laten groeien.

FAQ

Wat is een ad landing page?

Een ad landing page is een specifieke webpagina waar bezoekers naartoe worden geleid nadat ze op een advertentie hebben geklikt. Het is ontworpen om de bezoekers te overtuigen om een specifieke actie te ondernemen, zoals het kopen van een product, het downloaden van een whitepaper of het invullen van een formulier.

Wat is de functie van een ad landing page?

De functie van een ad landing page is om de bezoekers van een advertentie te converteren naar potentiële klanten of leads. Het biedt hen relevante informatie en overtuigende content om hen te overtuigen om de gewenste actie te ondernemen. Daarnaast kan een ad landing page ook dienen als een middel om informatie te verzamelen over potentiële klanten en hun interessegebieden.

Wat zijn best practices voor ad landing pages?

Enkele best practices voor ad landing pages zijn het hebben van een duidelijke call-to-action, het bieden van relevante en overtuigende content, het minimaliseren van afleidingen, het zorgen voor een snelle laadtijd en het optimaliseren van de pagina voor mobiele apparaten.

Hoe kunnen ad landing pages helpen bij conversies?

Ad landing pages kunnen helpen bij conversies door bezoekers te begeleiden naar de gewenste actie. Door relevante informatie en overtuigende content te bieden, kunnen ad landing pages de bezoekers overhalen om een product te kopen, een formulier in te vullen of een andere gewenste actie te ondernemen.

Wat zijn do’s and don’ts voor ad landing pages?

Enkele belangrijke do’s voor ad landing pages zijn het hebben van een duidelijke en aantrekkelijke call-to-action, het bieden van waardevolle content en het testen en optimaliseren van de pagina. Enkele don’ts zijn het overbelasten van de pagina met te veel informatie, het gebruik van irrelevante content en het negeren van mobiele optimalisatie.

Welke elementen moeten worden opgenomen bij het ontwerpen van een ad landing page?

Bij het ontwerpen van een ad landing page moeten enkele belangrijke elementen worden opgenomen, zoals een duidelijke call-to-action, relevante content, een aantrekkelijk ontwerp, vertrouwenwekkende elementen zoals testimonials of klantrecensies, en een eenvoudig en intuïtief formulier voor het verzamelen van gegevens.

Kunt u voorbeelden laten zien van succesvolle ad landing pages?

Natuurlijk! Hier zijn enkele inspirerende voorbeelden van succesvolle ad landing pages: [Voorbeeld 1], [Voorbeeld 2], [Voorbeeld 3]. Deze voorbeelden kunnen u helpen ideeën op te doen en uw eigen ad landing pages te verbeteren.

Welke strategieën kunnen worden toegepast bij het ontwikkelen en implementeren van ad landing pages?

Enkele strategieën voor ad landing pages zijn het segmenteren van doelgroepen, het personaliseren van de content, het gebruiken van A/B-testen om verschillende varianten te testen, het inzetten van retargeting om bezoekers opnieuw te bereiken en het analyseren van gegevens om inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers.

Hoe kan ik mijn ad landing pages optimaliseren?

Enkele tips voor het optimaliseren van ad landing pages zijn het uitvoeren van A/B-testen om verschillende elementen te testen, het analyseren van gegevens om inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers, het vereenvoudigen van het formulier en het implementeren van conversie-optimalisatietechnieken zoals het toevoegen van sociale bewijs of urgentie.

Wat is het belang van ad landing pages voor online succes?

Ad landing pages spelen een cruciale rol bij het bereiken van online succes omdat ze specifiek zijn ontworpen om bezoekers van advertenties te converteren naar potentiële klanten of leads. Ze bieden relevante informatie, overtuigende content en een duidelijke call-to-action om bezoekers te overhalen de gewenste actie te ondernemen.

Heeft u succesverhalen met betrekking tot ad landing pages?

Ja, we hebben verschillende succesverhalen en case studies van bedrijven die ad landing pages hebben ingezet en daarmee aanzienlijke resultaten hebben behaald. Deze verhalen tonen aan dat goed ontworpen en geoptimaliseerde ad landing pages een enorme impact kunnen hebben op het behalen van marketingdoelstellingen.

Bekijk hier de resultaten die we onlangs hebben behaald voor onze klanten

Benieuwd hoe je een wachtrij aan nieuwe klanten krijgt?

Ontvang onze strategie in je mail hoe je een stormloop aan nieuwe klanten kan ontvangen!

Gratis Advies Gesprek

Vul hier onder je gegevens en vul de vragenlijst zo goed mogelijk in. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met je op!

Ontvang De 40+ Offerte Aanvragen Strategie Gratis!